'iPhone extreem kwetsbaar voor hackers'

De mobiele versie van OS X die op de iPhone draait, mist een aantal recente beveiligingsupdates. Gebruikers zouden daarom risico lopen.

De iPhone draait op een uitgeklede versie van OS X, en beschikt daarmee over dezelfde kwetsbaarheden als dit besturingssysteem voor de pc en server. Updates worden weliswaar automatisch geïnstalleerd wanneer de gebruiker zijn iPhone op de computer aansluit, maar Apple blijkt nauwelijks updates beschikbaar te stellen. De laatste update stamt van afgelopen februari. De telefoon is daarmee niet beveiligd tegen lekker die sindsdien zijn opgedoken, constateert beveiligingsblogger Brian Krebs.

Beveiligingsexpert Charlie Miller waarschuwt dat dat de consument hiermee in het duister wordt gehouden: “De iPhone updater vertelt gebruikers dat zij met versie 1.1.4 beschikken over de meest recente versie van de software. Dat is waar, maar het probleem is dat deze versie geen fixes bevat voor een groot aantal beveiligingslekken binnen de Safari browser en andere, belangrijke, componenten van OS X. Apple zou er voor moeten kiezen om de software te updaten naar het voorbeeld van de volledige OS X of ze moeten stoppen met van de daken schreeuwen dat de iPhone iedere week op updates controleert”.

Het gaat daarbij niet om kleine kwetsbaarheden waaraan de iPhone nu is blootgesteld. Eén van de problemen heeft betrekking op een lek in de Safari-browser dat Miller zelf bloot legde tijdens de CanSecWest conferentie afgelopen maart. De bug die door Miller werd ontdekt, en waarvoor hij 10 duizend dollar won, werd door Apple halverwege april verholpen voor OS X. Dit geldt echter alleen voor het core-besturingssysteem, want volgens Miller is het probleem nog steeds aanwezig in de iPhone, evenals alle andere problemen die sinds februari zijn Kebs vermoedt dat het probleem is ontstaan door de ontwikkeling van de iPhone die vanaf volgende week verkrijgbaar zal zijn.

Bron: Webwereld

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters