iPhone gaat BlackBerry voorbij in Amerika, is nu smartphone nummer één

Hoewel Android met zijn veelheid aan telefoonmodellen de smartphonemarkt in Amerika domineert met een marktaandeel van veertig procent, is van alle smartphones de iPhone het populairst. Vorige maand was dat nog de BlackBerry Bold 2 9700.

witte iphone 4

De iPhone, het 16 Gb model, staat nu bovenaan als Amerika’s smartphone nummer 1. Op kleine afstand verrassend genoeg gevolgd door de Nokia N8-00. Daarna komt de Samsung Galaxy S, en op nummer vier weer een iPhone, nu het 32 Gb model.

Het is vreemd genoeg de eerste keer dat de iPhone bovenaan staat in Amerika. Overigens gaat het niet om daadwerkelijke verkoopcijfers, het gaat om de voorraden die telco’s in Amerika hebben ingeslagen. Van de besturingssystemen staat Android nog altijd eenzaam aan de top. Toch is dat gegeven voor de telco’s kennelijk minder belangrijk, want anders zouden ze geen voorraad iPhones aanleggen.

De val van RIM’s BlackBerry in het rijtje top tien-telefoons is volgens analisten zorgelijk, omdat Apple ten kosten van BlackBerry stijgt zonder dat Apple een nieuwe telefoon op de markt heeft gebracht. Dus met een bestaande telefoon komt Apple toch hoger te staan. Of hier echt conclusies aan kunnen worden verbonden is een beetje onzeker, de winst van Apple is maar heel klein.

Bron: Uberphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. michaelpb -

    Op zich niet vreemd. Vrijwel alles dat op de markt komt voor smartphones is gericht op de iPhone. Of het nu om accessoires gaat of om apps. Kijk maar naar alle docking stations of zelfs standaard aansluitingen in je auto.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters