iPhone gaat BlackBerry voorbij in Amerika, is nu smartphone nummer één

Hoewel Android met zijn veelheid aan telefoonmodellen de smartphonemarkt in Amerika domineert met een marktaandeel van veertig procent, is van alle smartphones de iPhone het populairst. Vorige maand was dat nog de BlackBerry Bold 2 9700.

witte iphone 4

De iPhone, het 16 Gb model, staat nu bovenaan als Amerika’s smartphone nummer 1. Op kleine afstand verrassend genoeg gevolgd door de Nokia N8-00. Daarna komt de Samsung Galaxy S, en op nummer vier weer een iPhone, nu het 32 Gb model.

Het is vreemd genoeg de eerste keer dat de iPhone bovenaan staat in Amerika. Overigens gaat het niet om daadwerkelijke verkoopcijfers, het gaat om de voorraden die telco’s in Amerika hebben ingeslagen. Van de besturingssystemen staat Android nog altijd eenzaam aan de top. Toch is dat gegeven voor de telco’s kennelijk minder belangrijk, want anders zouden ze geen voorraad iPhones aanleggen.

De val van RIM’s BlackBerry in het rijtje top tien-telefoons is volgens analisten zorgelijk, omdat Apple ten kosten van BlackBerry stijgt zonder dat Apple een nieuwe telefoon op de markt heeft gebracht. Dus met een bestaande telefoon komt Apple toch hoger te staan. Of hier echt conclusies aan kunnen worden verbonden is een beetje onzeker, de winst van Apple is maar heel klein.

Bron: Uberphones

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite morgen officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters