iPhone gaat BlackBerry voorbij in Amerika, is nu smartphone nummer één

Hoewel Android met zijn veelheid aan telefoonmodellen de smartphonemarkt in Amerika domineert met een marktaandeel van veertig procent, is van alle smartphones de iPhone het populairst. Vorige maand was dat nog de BlackBerry Bold 2 9700.

witte iphone 4

De iPhone, het 16 Gb model, staat nu bovenaan als Amerika’s smartphone nummer 1. Op kleine afstand verrassend genoeg gevolgd door de Nokia N8-00. Daarna komt de Samsung Galaxy S, en op nummer vier weer een iPhone, nu het 32 Gb model.

Het is vreemd genoeg de eerste keer dat de iPhone bovenaan staat in Amerika. Overigens gaat het niet om daadwerkelijke verkoopcijfers, het gaat om de voorraden die telco’s in Amerika hebben ingeslagen. Van de besturingssystemen staat Android nog altijd eenzaam aan de top. Toch is dat gegeven voor de telco’s kennelijk minder belangrijk, want anders zouden ze geen voorraad iPhones aanleggen.

De val van RIM’s BlackBerry in het rijtje top tien-telefoons is volgens analisten zorgelijk, omdat Apple ten kosten van BlackBerry stijgt zonder dat Apple een nieuwe telefoon op de markt heeft gebracht. Dus met een bestaande telefoon komt Apple toch hoger te staan. Of hier echt conclusies aan kunnen worden verbonden is een beetje onzeker, de winst van Apple is maar heel klein.

Bron: Uberphones

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters