iPhone-gebruik voor het eerst groter dan Windows Mobile

In een onderlinge vergelijking tussen het gebruik van smartphone-besturingssystemen blijkt dat in de maand oktober er voor het eerst meer iPhone-gebruikers zijn dan Windows Mobile-gebruikers.

iPhone 3GS voorkant

Uit meetgegevens van ComScore blijkt dat de iPhone het Windows Mobile-besturingssysteem ingehaald heeft als het gaat om de hoeveelheid gebruikers. De gegevens werden verkregen door middel van onderzoek in de Verenigde Staten. Er werd alleen gekeken naar huidig gebruik, wat betekent dat het niets zegt over de totale verkoop van toestellen. De analisten van ComScore bepaalden door middel van een enquête dat het aantal iPhone-gebruikers rond de negen miljoen ligt in de maand oktober. Dat is ongeveer twee miljoen meer dan in juli. Het aantal Windows Mobile-gebruikers ligt rond de zeven miljoen, en is constant gebleven over de laatste maanden. De gegevens laten zien dat de Apple-smartphone onverminderd populair blijft, terwijl Windows Mobile een beetje blijft steken op hetzelfde aantal gebruikers.

Voor Microsoft betekent dit dat een inhaalslag nodig is. Er wordt al geruime tijd geroepen om Windows Mobile 7, maar onlangs werd bekend dat de nieuwste versie van Microsoft’s mobiele besturingssysteem weer uitgesteld heeft. In de Verenigde Staten blijft RIM onverminderd de populairste met zijn Blackberry-toestellen.

ComScore chart october 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters