iPhone-gebruik voor het eerst groter dan Windows Mobile

In een onderlinge vergelijking tussen het gebruik van smartphone-besturingssystemen blijkt dat in de maand oktober er voor het eerst meer iPhone-gebruikers zijn dan Windows Mobile-gebruikers.

iPhone 3GS voorkant

Uit meetgegevens van ComScore blijkt dat de iPhone het Windows Mobile-besturingssysteem ingehaald heeft als het gaat om de hoeveelheid gebruikers. De gegevens werden verkregen door middel van onderzoek in de Verenigde Staten. Er werd alleen gekeken naar huidig gebruik, wat betekent dat het niets zegt over de totale verkoop van toestellen. De analisten van ComScore bepaalden door middel van een enquête dat het aantal iPhone-gebruikers rond de negen miljoen ligt in de maand oktober. Dat is ongeveer twee miljoen meer dan in juli. Het aantal Windows Mobile-gebruikers ligt rond de zeven miljoen, en is constant gebleven over de laatste maanden. De gegevens laten zien dat de Apple-smartphone onverminderd populair blijft, terwijl Windows Mobile een beetje blijft steken op hetzelfde aantal gebruikers.

Voor Microsoft betekent dit dat een inhaalslag nodig is. Er wordt al geruime tijd geroepen om Windows Mobile 7, maar onlangs werd bekend dat de nieuwste versie van Microsoft’s mobiele besturingssysteem weer uitgesteld heeft. In de Verenigde Staten blijft RIM onverminderd de populairste met zijn Blackberry-toestellen.

ComScore chart october 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters