‘iPhone-gebruikers zijn bereid om meer te betalen voor nieuwe functies’

Uit een nieuw rapport blijkt dat consumenten bereid te zijn om meer te betalen voor een iPhone met meer functies. Toch is er ook slecht nieuws voor Apple.

Meer betalen

betalen Apple iPhone 7 Plus design
De iPhone 7 Plus

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Cowen & Co. zijn iPhone-gebruikers bereidt meer te betalen voor een groter scherm, een dubbele camera en andere extra functies. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het bureau. De iPhone 7 Plus heeft een groter 5.5-inch scherm, twee camera’s, extra werkgeheugen en een grotere batterij. Daarmee is het toestel wel meer dan honderd euro duurder dan de kleinere iPhone 7. Cowen & Co. schat in dat de phablet 40% uitmaakte van Apple’s iPhone-verkopen in het vorige fiscale kwartaal. Dat is dus 40% van de 58.5 miljoen verkochte iPhone 7 en iPhone 7 Plus exemplaren.

Tegenvallende groei

Ter vergelijking: de iPhone 6s Plus nam slechts 23% van alle iPhone 6s en iPhone 6s Plus verkopen in beslag. Men klaagt geregeld dat je als consument benadeeld wordt als je liever een klein toestel gebruikt, maar blijkbaar loont een dergelijke strategie toch wel. Volgens de Zwitserse bank UBS zal de gemiddelde verkoopprijs van de iPhone de komende kwartalen dan ook hoger liggen. Wall Street analisten schatten in dat het aantal verkochte iPhones in het afgelopen kwartaal ten opzichte van vorig jaar met 4% is gestegen naar 78 miljoen exemplaren. Dat is zorgwekkend nieuws, want dat is de eerste keer dat een nieuw model (dus geen S-serie) de verkopen niet met meer dan 10% doet stijgen. Sterker nog: de iPhone 6 zorgde voor een stijging van 46%.

iPhone 8

Toch is dit goed nieuws voor Apple. De techgigant is naar verluidt van plan om naast de iPhone 7s en iPhone 7s Plus ook de iPhone 8 te introduceren. De iPhone 8 krijgt in tegenstelling tot de andere modellen een compleet nieuw design en innovatieve functies. Denk bijvoorbeeld aan een OLED-scherm dat de gehele voorkant van het toestel bedenkt. Daarmee wordt het toestel echter logischerwijs wel een stukje duurder. Het rapport van Cowen & Co. wijst er gelukkig dus op dat consumenten bereid zijn om meer te betalen voor nieuwe functies: “iPhone-gebruikers willen een nieuwe, coole iPhone. De opgehoopte vraag naar een nieuw product met nieuwe functies is groot.” Aldus Cowen analist Tim Arcuri.

Bron: WSJ

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters