iPhone-gebruikers het meest tevreden over hun telefoon

Uit een tevredenheidsonderzoek onder Amerikaanse smartphonegebruikers blijkt dat de iPhone andermaal bovenaan staat. En de BlackBerry onderaan.

tevredenheid smartphones

Het tevredenheidsonderzoek is voor de vijfde achtereenvolgende keer uitgevoerd. Elke keer heeft de iPhone de lijst aangevoerd. Het onderzoek is gedaan door J.D. Power.

De iPhone scoorde 795 punten uit een totaal van duizend. Motorola volgt met 763 punten en HTC op 762.

In de tevredenheidsscore geldt dat sommige zaken zwaarder tellen dan andere. Voor gewone telefoons is dat anders dan voor smartphones. Bij dumbphones geldt dat de werking van het toestel voor dertig procent telt, en het design ook. De mogelikheden voor twintig procent en de accufunctie eveneens voor twintig procent.

Bij smartphones ligt dat iets anders. Daar weegt gebruiksgemak voor 26%, het besturingssysteem voor 24%, het design voor 23% en de mogelijkheden voor 19%. De accufunctie doet voor slechts acht procent mee, wat jammer is voor Nokia: die heeft veruit de beste batterijen in zijn toestellen zitten.

De lijst gaat na de topdrie als volgt verder: Palm (736), Nokia (734), en Samsung (734) en BlackBerry (732). Al deze merken scoren onder het gemiddelde van 761.

Het volledige tevredenheidsonderzoek is hier te bekijken.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mark v G -

    ik ben zelf ook een iphone gebruiker sinds korte tijd. En moet zeggen dat ik tot nu toe nog geen moment spijt van het toestel heb gehad.
    wat bij bij mijn vorige toestellen wel snel naar boven kwam. (eerste samsung omnia, was de laatste telefoon waar ik veel problemen mee heb gehad, en blackberry's zijn mijn grootste angst, dat menu zit zo in elkaar verwikkeld dat ik er nooit aan heb durven denken om er 1 aan te schaffen.

    1. bartvuijk -

      Uit eerdere onderzoeken bleek ook dat iPhonebezitters het meest trouw zijn aan hun toestel. Als ze op een nieuwe telefoon overstappen, is dat meestal weer een iPhone.:)

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters