iPhone-gebruikers het meest tevreden over hun telefoon

Uit een tevredenheidsonderzoek onder Amerikaanse smartphonegebruikers blijkt dat de iPhone andermaal bovenaan staat. En de BlackBerry onderaan.

tevredenheid smartphones

Het tevredenheidsonderzoek is voor de vijfde achtereenvolgende keer uitgevoerd. Elke keer heeft de iPhone de lijst aangevoerd. Het onderzoek is gedaan door J.D. Power.

De iPhone scoorde 795 punten uit een totaal van duizend. Motorola volgt met 763 punten en HTC op 762.

In de tevredenheidsscore geldt dat sommige zaken zwaarder tellen dan andere. Voor gewone telefoons is dat anders dan voor smartphones. Bij dumbphones geldt dat de werking van het toestel voor dertig procent telt, en het design ook. De mogelikheden voor twintig procent en de accufunctie eveneens voor twintig procent.

Bij smartphones ligt dat iets anders. Daar weegt gebruiksgemak voor 26%, het besturingssysteem voor 24%, het design voor 23% en de mogelijkheden voor 19%. De accufunctie doet voor slechts acht procent mee, wat jammer is voor Nokia: die heeft veruit de beste batterijen in zijn toestellen zitten.

De lijst gaat na de topdrie als volgt verder: Palm (736), Nokia (734), en Samsung (734) en BlackBerry (732). Al deze merken scoren onder het gemiddelde van 761.

Het volledige tevredenheidsonderzoek is hier te bekijken.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mark v G -

    ik ben zelf ook een iphone gebruiker sinds korte tijd. En moet zeggen dat ik tot nu toe nog geen moment spijt van het toestel heb gehad.
    wat bij bij mijn vorige toestellen wel snel naar boven kwam. (eerste samsung omnia, was de laatste telefoon waar ik veel problemen mee heb gehad, en blackberry's zijn mijn grootste angst, dat menu zit zo in elkaar verwikkeld dat ik er nooit aan heb durven denken om er 1 aan te schaffen.

    1. bartvuijk -

      Uit eerdere onderzoeken bleek ook dat iPhonebezitters het meest trouw zijn aan hun toestel. Als ze op een nieuwe telefoon overstappen, is dat meestal weer een iPhone.:)

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters