'iPhone heeft een martkaandeel van 1,7% in Nederland'

Uit een onderzoek van Telecompaper komt naar voren dat de Apple iPhone in Nederland een marktaandeel van 1,7% heeft. Nokia is nog steeds aan kop in ons land met een stabiele 34% aan marktaandeel.

iPhone 3GS

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat Apple met de iPhone in Nederland een marktaandeel wist te behalen van 1,7%. Omgerekend betekent dit dat de producent samen met T-Mobile ongeveer 200.000 iPhones in ons land wist te slijten tot nog toe. De iPhone doet het vooral goed onder jongeren aangezien het toestel gretig aftrek vind in de leeftijdsgroep tussen de 15 en 29 jaar. Echter staat het marktaandeel van Apple nog in schril contrast met dat van Nokia, de producent weet zijn leidersrol in ons land nog stevig te behouden. Nokia heeft net geen 34% van de markt in handen in Nederland en wordt op de voet gevolgd door Samsung met 25,4% van de markt. Wel valt op dat Nokia het vooral goed doet bij mensen boven de 30 terwijl Samsung het juist goed doet bij de jongeren. Op nummer drie staat in Nederland Sony Ericsson met net geen 9% marktaandeel in Nederland.

Duidelijk is dat Nokia moet gaan verjongen met zijn imago, de producent zal volgende week tijdens Nokia World hiervoor een plan op tafel gaan leggen. Als we kijken naar het best verkopende toestel op dit moment dan is dat de Samsung Star. Dit toestel staat momenteel op de nummer één positie in de GFK-cijfers in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters