iPhone in prijs verlaagd en maakt baan voor nieuwe versie

In verschillende Europese landen is de iPhone fors in prijs gedaald. Consumenten lopen niet warm voor het toestel, dat zij veel te duur zouden vinden.

Aangenomen wordt bovendien dat belbedrijven met de prijsverlagingen van hun voorraden af proberen te komen, voordat Apple een nieuwe, verbeterde versie van het toestel uitbrengt. In Groot-Brittannië, waar de verkoopcijfers van de smartphone tot dusverre nogal tegenvielen, is de telefoon afgelopen week honderd pond (125 euro) goedkoper geworden. Dat is te danken aan een subsidie van telecomprovider O2, dat de iPhone verkoopt in combinatie met een abonnement. De vraag naar het toestel is dankzij de prijsverlaging fors gestegen, melden Britse media.

Ook in Duitsland is de iPhone nu een stuk goedkoper. T-Mobile verlaagde de prijs van de telefoon van het goedkoopste model van 8 gigabyte naar 99 euro, in combinatie met een abonnement. De doorgaans goed ingevoerde Franse zakenkrant Les Echos meldt dat Apple en telecomprovider Orange ook in Frankrijk een prijsverlaging voorbereiden. Van het langverwachte toestel werden sinds de introductie in november in Frankrijk slechts honderdduizend exemplaren verkocht.

De krant noemt de introductie van de iPhone in Europa een ‘mislukking’. Klanten lopen niet warm voor de telefoon, die zij te duur vinden. Dat is vooral te wijten aan het bedrijfsmodel waaraan Apple vasthoudt. Europeanen zijn er aan gewend dat hen hun toestel gratis of voor een laag bedrag wordt verstrekt door hun mobiele provider. Apple stond er tot dusverre op dat de telefoon voor de werkelijke prijs wordt verkocht, maar zou inmiddels onder toenemende druk staan van providers om dat standpunt te herzien.

Ook wachten veel Europese belangstellenden de introductie af van het volgende model van de iPhone. Alom wordt verwacht dat Apple dat toestel in juni presenteert, en dat het in tegenstelling tot de huidige versies gebruik zal maken van snel mobiel internet via UMTS en HSDPA. Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe iPhone volgende maand of die erop worden aangekondigd door Apple.

aapiphonetouch 

Bron: nu.nl

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters