'iPhone kampeerder' getuige van brute overval op Londense Apple Store

De Apple Store in Covent Garden in Londen is afgelopen nacht beroofd, terwijl de allereerste klant voor de iPhone 4S voor de deur lag te slapen in een slaapzak. Die heeft de gewelddadige inbraak van zeer dichtbij meegemaakt.

Apple iPhone 4S

De iPhone 4S-klant, die al dagen voor de deur ligt om de eerste in Engeland te zijn die de nieuwe iPhone 4S bemachtigt als die op 14 oktober in de verkoop gaat, meldt uit eerste hand wat er is gebeurd. “Het is rond kwart over een ’s nachts en de Apple Store Covent Garden is net beroofd! Ik werd wakker van geluid van motorfietsen en toen werd de ruit ingegooid en van alles meegegraaid.” Het gebeurde allemaal op slechts enkele meters afstand van de ‘ iPhone-kampeerder’.

Deze iPhone 4S-klant, Richard Shoesmith, sliep op dat moment en werd wakker van de motorrijders en het alarm van de winkel. Hij meldt achteraf dat er een hoop iPads en Mac-computers zijn gestolen. De politie was er snel bij, en wist de achtervolging in te zetten op een van de motorrijders, maar die kon aan de politieachtervolgers ontsnappen. Twee dieven werden later in een woning aangehouden. Een van de motoren waarmee ze zich verplaatsten, lag voor de deur. Ze hadden een deel van de buit bij zich.

De Apple Store in Covent Garden is al eerder doelwit geweest van kleinschaliger berovingen. De indeling van de winkel is daarop zo gewijzigd dat bij de etalageruit en de ingang de computers staan, en de iPads en iPhones verder achterin de winkel, in de hoop dat dieven daar niet bij komen. Maar deze ‘raid’ was voornamelijk bedoeld om iPads te bemachtigen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters