'iPhone kampeerder' getuige van brute overval op Londense Apple Store

De Apple Store in Covent Garden in Londen is afgelopen nacht beroofd, terwijl de allereerste klant voor de iPhone 4S voor de deur lag te slapen in een slaapzak. Die heeft de gewelddadige inbraak van zeer dichtbij meegemaakt.

Apple iPhone 4S

De iPhone 4S-klant, die al dagen voor de deur ligt om de eerste in Engeland te zijn die de nieuwe iPhone 4S bemachtigt als die op 14 oktober in de verkoop gaat, meldt uit eerste hand wat er is gebeurd. “Het is rond kwart over een ’s nachts en de Apple Store Covent Garden is net beroofd! Ik werd wakker van geluid van motorfietsen en toen werd de ruit ingegooid en van alles meegegraaid.” Het gebeurde allemaal op slechts enkele meters afstand van de ‘ iPhone-kampeerder’.

Deze iPhone 4S-klant, Richard Shoesmith, sliep op dat moment en werd wakker van de motorrijders en het alarm van de winkel. Hij meldt achteraf dat er een hoop iPads en Mac-computers zijn gestolen. De politie was er snel bij, en wist de achtervolging in te zetten op een van de motorrijders, maar die kon aan de politieachtervolgers ontsnappen. Twee dieven werden later in een woning aangehouden. Een van de motoren waarmee ze zich verplaatsten, lag voor de deur. Ze hadden een deel van de buit bij zich.

De Apple Store in Covent Garden is al eerder doelwit geweest van kleinschaliger berovingen. De indeling van de winkel is daarop zo gewijzigd dat bij de etalageruit en de ingang de computers staan, en de iPads en iPhones verder achterin de winkel, in de hoop dat dieven daar niet bij komen. Maar deze ‘raid’ was voornamelijk bedoeld om iPads te bemachtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters