‘Apple stapt in 2017 al over op oled-display voor iPhone’

Apple wil vanaf volgend jaar oled gebruiken als schermtechnologie voor de iPhone. Eigenlijk was de fabrikant van plan pas in 2018 op oled over te stappen.

Dit meldt Nikkei, een betrouwbaar Japans financieel dagblad, schrijft Apple Insider. Apple is al langer van plan over te stappen op de oled-schermtechnologie. De huidige iPhones heeft een lcd-display, maar oled is in opkomst. Dit duurdere schermtype wordt steeds betaalbaarder om te produceren en presteert over het algemeen beter.

iPhone 6S Plus

iPhone oled scherm

Het beste voorbeeld hiervan zijn de meest recente Galaxy S7-smartphones van Samsung, zoals de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Deze displays beschikken over een uitstekende helderheid, prachtige kleurenweergave en uitstekende kijkhoek. Ze zijn daarmee de besten van dit moment.

Apple wil dat natuurlijk ook en is druk plannen te smeden om oled te gebruiken voor de iPhones die in 2017 worden uitgebracht. Dat is een jaar eerder dan oorspronkelijk gepland was, want eigenlijk wilde Apple de iPhones van 2018 uitrusten met een oled-scherm. Het lijkt erop dat Apple schermfabrikanten LG en Samsung nu opdracht heeft gegeven om voor 2017 al displays te produceren voor de iPhone.

Samsung Galaxy S7 Edge hands-on

LG, Samsung en Japan Display

Overigens is het nog onbekend of alle iPhone-modellen dan een oled-display krijgen, of alleen het duurste model. Naast LG en Samsung wil ook Japan Display graag de nieuwe schermen voor Apple produceren, dus dat kan Apple mooi uitonderhandelen.

Samsung fabriceert dus al met grote regelmet oled-displays. LG investeert nu ook veel geld in de ontwikkeling van een eigen oled-fabriek. Deze moet op tijd af zijn voor de fabricatie van de oled-iPhone.

iPhone 7S

Overigens is het nog helemaal niet zeker dat de iPhone van 2017, wat de iPhone 7S zou zijn, een oled-display krijgt. Er zijn verschillende geluiden te horen. Ming-Chi Kuo, de Apple-analist die doorgaans precies weet wat er bij de fabrikant speelt, stelt bijvoorbeeld dat Apple pas in 2019 een iPhone met oled-display krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters