iPhone krijgt ondersteuning voor Silverlight-video

Microsoft werkt samen met Apple om Silverlight-content af te kunnen spelen op de iPhone. Er wordt gewerkt aan een server-side oplossing die de content automatisch vertaald naar een formaat welke de iPhone aankan.

iPhone Silverlight

Waar Flash het niet lijkt te halen op de iPhone, zal Silverlight waarschijnlijk wel ondersteund gaan worden. Microsoft werkt op dit moment samen met Apple om een oplossing te maken voor het ondersteunen van Silverlight-content op Apple’s smartphone. Manager Brian Goldfarb van Microsoft’s User Experience Platform legt uit dat het bedrijf werkt aan een server-side oplossing die de opgevraagde Silverlight-content automatisch vertaald naar een iPhone-compatibel formaat. Zo zal de iPhone niet direct de Silverlight-video’s af kunnen spelen, maar zal het systeem bij het opvragen van een video door een gebruiker de content automatisch converteren naar het MPEG2 v8-formaat welke door de iPhone ondersteund wordt. Alhoewel er hier geen sprake is van echte Silverlight-ondersteuning zal de gebruiker hierdoor ervaren dat het toestel daadwerkelijk Silverlight-video aan het afspelen is.

Goldfarb legt uit dat het systeem samenwerkt met IIS Media Services en de opgevraagde content ook vanaf dezelfde plaats als de originele Silverlight-content naar de iPhone zal streamen. De gebruiker zal hierdoor niets merken van het omzetten van de video’s. Verder liet Goldfarb weten er zeker van te willen zijn dat Apple het Silverlight-afspeelsysteem goedkeurde, waardoor dit systeem uiteindelijk ontwikkeld is. Het is mogelijk dat Adobe het voorbeeld van Microsoft volgt en op deze manier Flash-ondersteuning inbouwt op de iPhone.

Bron: The iPhone Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters