iPhone Modem maakt van je iPhone 3G een modem voor je laptop

Gejailbroken iPhone’s kunnen sinds kort gebruik maken van een nieuwe applicatie die ervoor zorg dat je de iPhone 3G kunt gebruiken als modem voor je MacBook. Opvallend is dat het opzetten van het netwerk erg eenvoudig is.

Nadat Apple de NetSharing applicatie uit de App Store had gehaald werden gebruikers van de iPhone 3G verbannen tot het jailbreaken van hun iPhone om zo internet op hun laptop te krijgen. Het grote nadeel van NetSharing was dan ook dat het opzetten van het gedeelde netwerk wat lastig was en niet helemaal stabiel werkte. De makers van iPhone Modem hebben zich zelf tot doel gesteld om een verbinding binnen 10 seconden te realiseren en stabiel te maken tussen een iPhone en een MacBook. Dit is inmiddels gelukt en de applicatie kan dan ook via Cidia, de installer van Gejailbroken iPhone’s, geïnstalleerd worden. Het programma moet ook geinstalleert worden op een MacBook die op zijn beurt een Adhok netwerk opzet die nodig is om de verbinding te delen.

Veel informatie over hoe het programma werkt is er nog niet, echter zijn de eerste gebruikers positief. Apple zelf heeft al aangegeven dat ze wel willen kijken naar zo een programma, echter staan de providers momenteel nog in de weg.

iphone-modem

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters