Het lijkt erop dat de iPhones van volgend jaar een kleinere notch krijgen

In 2017 vierde Apple het 10e verjaardagsfeest van de iPhone met de gloednieuwe iPhone X. Het toestel werd eindelijk weer eens van een nieuw design voorzien. Het laatste redesign dateerde alweer uit 2014, dus het werd tijd. Het meest opvallend aan de iPhone X is de notch. Niet iedereen is onder de indruk van deze grote inham. Naar verluid wordt deze notch in de iPhone’s van volgend jaar een stuk kleiner.

Klachten over de iPhone X

Ondanks dat de iPhone X prima wordt verkocht, krijgt Apple met drie veelvoorkomende klachten te maken. (1) Er zijn problemen met Face ID, omdat het gezicht niet altijd wordt herkend, bijvoorbeeld door baardgroei. (2) Niet alle nieuwe gestures worden onthouden en (3) de notch bovenin het scherm. Het is dan ook goed nieuws dat de inham in de toestellen van volgend jaar kleiner wordt.

iPhone X patentschendingen

De notch in de iPhone wordt kleiner

Om een toestel met schermloze randen te voorzien moesten er consessies worden gemaakt. De grootste ingreep was het verwijderen van de thuisknop. Hierdoor moest er wel plaats worden gemaakt voor een front-camera, TrueDepth camera voor het scannen van je gezicht en een speaker.

De TrueDepth camera activeert Face ID, een gezichtsherkenningssysteem om je iPhone mee te ontgrendelen. Naar verluid zullen de nieuwe toestellen in september 2018 allemaal over deze techniek en de notch uit de iPhone X beschikken. De iPhones die in 2019 uitkomen zullen echter over een kleinere inham beschikken.

Uit dit rapport blijkt dat Apple bezig is om een gezichtsherkenningsmodule met de cameramodule samen te voegen. Dit betekent dat de TrueDepth camera met de front-camera wordt samengevoegd. Ondanks deze complexe oplossing, scheelt het een hoop ruimte aan de bovenkant van het toestel. Het is en blijft uiteraard een gerucht. Stay tuned voor meer nieuwe informatie de aankomende tijd.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters