iPhone opladen met een vuurtje

Er zijn al talloze manieren gelanceerd om een smartphone op alternatieve wijzen op te laden, met beweging, zonlicht en zelfs geluid. Maar al die mogelijkheden zijn nog niet in de winkel te vinden. Wat wel direct te koop is, is de Biolite Campstove. Een soort butagasstelletje waarmee je een smartphone kunt opladen.

biolite stove campinggas oplader

De Biolite Campstove is al in de VS verkrijgbaar, maar of het ding ook naar Europa komt is nog ongewis. Het apparaat is dus bedoeld voor kampeerders die de vrije natuur in gaan, en niet op een viersterrencamping met elektriciteit verblijven. Het apparaat weegt ongeveer een kilo en biedt een usb-poort waar je een oplaadkabel van een smartphone in kunt steken.

De Campstove is een kleiner broertje van een apparaat dat al bestaat en vooral in de derde wereld wordt gebruikt om eten op te koken en ook nog mobieltjes op te laden. Die heet de Biolite Homestove, en is een stuk groter.

De energie wordt geleverd door vuur en water, net als bij een stoommachine. Dus niet via gas, de brandstof moet ergens in het bos bijeen worden gesprokkeld. Het vuurtje is niet alleen goed om marshmellows in te roosteren, maar warmt ook een kannetje water op. Het kokende en stomende water drijft inwendige ventilatoren aan, die het vuurtje aanwakkeren en bovendien stroom genereren voor de usb-poort. Ook kan er op die poort een led-lampje worden aangesloten of een gps-apparaat.

De Campstove is volgens de producent bijzonder makkelijk mee te nemen, makkelijk aan te steken en is schoon in het gebruik. Als brandstof wordt aangeraden: takjes, dennenappels of dierenpoep. Het apparaat kost in de VS 129 dollar en wordt in de zomer op de markt gebracht.

In een filmpje op de website van Biolite wordt de werking gedemonstreerd.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters