iPhone OS 3.0 krijgt mogelijk spraakherkenning

In de nieuwste versie van het iPhone-besturingssysteem zijn aanwijzingen gevonden voor stemgerelateerde toepassingen onder de codenaam “Jibbler”. Het is nog onduidelijk of de spraakherkenning bedoeld is voor de nieuwe aankomende iPhone of dat het ook gaat werken op de huidige en vorige generatie.

iPhone OS 3.0 spraakherkenning

Spraakherkenning maakt het mogelijk om door middel van commando’s uit te spreken het toestel te bedienen. Een veelgebruikte toepassing van spraakherkenning is het roepen van de persoon die je wilt bellen in de auto. Op deze manier hoef je het toestel niet met de hand te bedienen en kan je de aandacht op andere punten vestigen. Nieuw is deze techniek echter niet te noemen, ze is reeds ingebouwd in de meeste wat duurdere toestellen. Tot op heden ondersteunt de iPhone standaard geen spraakherkenning. Om spraakherkenning op de iPhone te krijgen zijn betaalde applicaties van derden nodig.

In iPhone OS 3.0 zijn aanwijzingen gevonden voor standaard integratie van spraakherkenning onder de naam Jibbler. Heel veel informatie is er verder nog niet over bekend. Zo is het nog onduidelijk of het alleen gaat werken op toekomstige iPhone-modellen of ook op de huidige en vorige generatie. De aansturing van Jibbler gaat mogelijk via een iPhone-headset die door op een knop te duwen een stemfragment opneemt. Jibbler moet het stemfragment dan analyseren en omzetten naar een commando. In OS 3.0 zijn “classes” en “methodes” gevonden die er mogelijk op duiden dat programmamakers toegang krijgen tot de spraakherkenning om die in hun eigen applicaties te gebruiken.

Bron: ars technica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters