iPhone OS 3.0 krijgt mogelijk spraakherkenning

In de nieuwste versie van het iPhone-besturingssysteem zijn aanwijzingen gevonden voor stemgerelateerde toepassingen onder de codenaam “Jibbler”. Het is nog onduidelijk of de spraakherkenning bedoeld is voor de nieuwe aankomende iPhone of dat het ook gaat werken op de huidige en vorige generatie.

iPhone OS 3.0 spraakherkenning

Spraakherkenning maakt het mogelijk om door middel van commando’s uit te spreken het toestel te bedienen. Een veelgebruikte toepassing van spraakherkenning is het roepen van de persoon die je wilt bellen in de auto. Op deze manier hoef je het toestel niet met de hand te bedienen en kan je de aandacht op andere punten vestigen. Nieuw is deze techniek echter niet te noemen, ze is reeds ingebouwd in de meeste wat duurdere toestellen. Tot op heden ondersteunt de iPhone standaard geen spraakherkenning. Om spraakherkenning op de iPhone te krijgen zijn betaalde applicaties van derden nodig.

In iPhone OS 3.0 zijn aanwijzingen gevonden voor standaard integratie van spraakherkenning onder de naam Jibbler. Heel veel informatie is er verder nog niet over bekend. Zo is het nog onduidelijk of het alleen gaat werken op toekomstige iPhone-modellen of ook op de huidige en vorige generatie. De aansturing van Jibbler gaat mogelijk via een iPhone-headset die door op een knop te duwen een stemfragment opneemt. Jibbler moet het stemfragment dan analyseren en omzetten naar een commando. In OS 3.0 zijn “classes” en “methodes” gevonden die er mogelijk op duiden dat programmamakers toegang krijgen tot de spraakherkenning om die in hun eigen applicaties te gebruiken.

Bron: ars technica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters