‘Apple wil iPhone door Trump in VS laten produceren’

Apple wil naar verluidt de iPhone in de Verenigde Staten laten produceren. Dat meldt Nikkei Asian Review aan de hand van anonieme bronnen. De reden daarvoor zou bij de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump liggen.

De ‘Trump-belasting’

iPhoneDe president is namelijk niet blij met het feit dat Apple zijn producten in het buitenland laat maken. Hij stelde al het idee voor om 35 procent belasting te heffen over geïmporteerde producten die gemaakt zijn in het buitenland. Zo’n ‘Trump-belasting’ moet Apple dwingen “om hun vervloekte computers in Amerika in plaats van andere landen te maken.”

Nu zegt een anonieme bron dus dat Apple de mogelijkheid om de iPhone in de Verenigde Staten te produceren onderzoekt. Het heeft naar verluidt al contact gehad met Foxconn en Pegatron, de twee fabrikanten van Apples producten.

Foxconn helpt, maar verhuist niet zelf

Volgens de bron heeft Foxconn al toegstemd om Apple te helpen met het bedenken van een plan om de productie naar Amerika te verhuizen. Het bedrijf zegt alleen dat het hier zelf niet aan gaat meedoen. De kosten zouden namelijk te hoog zijn.

Kosten productie iPhone verdubbelen

De bron bevestigt dat de kosten van de productie zouden verdubbelen als deze zou verhuizen naar de VS. Foxconn denkt volgens de bron dat Trump Apple gaat dwingen in ieder geval een aantal componenten in Amerika te laten produceren. Dat kan een probleem zijn, want niet alle componenten van de iPhone kunnen in Amerika gemaakt worden.

Bron: NikkeiAsianReview via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dick -

  Prima plan van Trump en Apple. Ik betaal liever iets meer dan nog langer met tranen in mijn ogen aanzien hoe het westen zijn eigen welvaart en werkgelegenheid te grabbel gooit. Hetzelfde geldt voor de vele Oost Europeanen die hier ons werk afgepakt hebben. Met dank aan EU, globalisering, en vooral de politiek. Nu de klimaatlobby en CO2 idiotie graag ook ontmaskeren.

 2. Nepperds -

  Apple,Google,Microsoft enz maken allemaal gebruik van goedkope krachten. Google in Dublin is Arvato ( Google Barrowstreet is voor VIP klanten – Microsoft ( en xbox) is Convergys wat voorheen Stream was. Iphone kapot ? Dan neemt u contact op me Infosys in Brno. Playstation kapot?? Sykes helpt u ! Enz enz enz . Philips apparaat stuk ? Bel teleperformance in Portugal,ze doen tevens Bol.com ook.

 3. harrie -

  Helemaal mee eens maar dan wel alleen de iphones voor de Amerikaanse markt. Dan weten de Amerikanen in een keer wat “made in America” betekend.

 4. Robert -

  Je een bedrijf ziet loon als kostenpost en moet zo laag mogelijk zijn. In china krijgen ze weinig. Daar kan geen westers land tegenop.
  Apple heeft jarenlang weinig aan loon betaald en nog minder aan belasting. De globalisering komt ten einde. Heeft een tijd goed gewerkt tot bedrijven er misbruik van maakten.

  1. Faas -

   Tsja, Apple zal heus niet het enige Amerikaanse/ Westerse bedrijf zijn die haar productie uitbesteed, dus om nou alleen Appla zo weg te zetten is ook zo-wat.

 5. Cyd -

  En toch is het beter zo, we betalen minder omdat mensen in landen ver weg worden uitgeknepen. Globalisering wordt vaak voorgesteld als de oplossing maar is stiekem een groot deel van de oorzaak van heel veel ellende in de wereld. Ook dat is economics 101.

 6. GD -

  Goed nieuws voor Samsung en andere bedrijven buiten de VS.
  De toch al veel te dure iPhone wordt zo nog veel duurder.
  Dat is gunstig voor de concurrentie.
  Economics 101: als de productiekosten omhoog gaan, gaat de consumentenprijs uiteraard ook omhoog.
  Iemand moet er namelijk voor lappen. En die iemand is de consument.
  En Apple kennende zal dat geen kattenpis zijn. De prijs zal fors omhoog gaan. Want zo doen ze dat bij Apple.

  1. Faas -

   Lol, Google heeft het dan slimmer gedaan? Motorola van de hand doen aan een Chinees bedrijf en zelf de productie van de Pixel door HTC laten doen 😉

   1. Jack -

    Das niet waar samsung gaat geen cent betalen samsung is GEEN Amerikaans bedrijf trump’s voorstel geld alleen voor Amerikaanse bedrijven die hun producten laten maken in andere landen. Over niet-Amerikaanse bedrijven heeft trump niks te zeggen. Doet hij jet wel dan trekken ze zich terug uit de VS wat leid tot massa illegale handel in de VS

  2. Nepperds -

   Complete onzin. Wat dus betekent dat Apple minder zou verkopen,minder winst maakt en in financieel zwaar weer terecht komt. Dan heeft het ook geen nut om een dure verhuizing naar de VS te doen en kunnen ze beter die 35% betalen. Het woord subsidie komt in je hele verhaal niet voor of belastingvoordeel wat Apple krijgt. Economics 101: jij bent een drol

   1. Applenomics -

    He Nepperts, je doet je naam eer aan. Weet je het niet met argumenten te verwoorden, ga je een ander een drol noemen. Wat een vervelend mannetje….. Probeer nu eens een discussie normaal te voeren.

   2. IOS'er -

    Hij heeft wel een punt.Subsidies en belastingvoordeel is de voornaamste reden waarom zoveel multinationals naar Ierland zijn vertrokken. Dankzij Brexit worden dit er nog meer.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters