‘Apple wil iPhone door Trump in VS laten produceren’

Apple wil naar verluidt de iPhone in de Verenigde Staten laten produceren. Dat meldt Nikkei Asian Review aan de hand van anonieme bronnen. De reden daarvoor zou bij de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump liggen.

De ‘Trump-belasting’

iPhoneDe president is namelijk niet blij met het feit dat Apple zijn producten in het buitenland laat maken. Hij stelde al het idee voor om 35 procent belasting te heffen over geïmporteerde producten die gemaakt zijn in het buitenland. Zo’n ‘Trump-belasting’ moet Apple dwingen “om hun vervloekte computers in Amerika in plaats van andere landen te maken.”

Nu zegt een anonieme bron dus dat Apple de mogelijkheid om de iPhone in de Verenigde Staten te produceren onderzoekt. Het heeft naar verluidt al contact gehad met Foxconn en Pegatron, de twee fabrikanten van Apples producten.

Foxconn helpt, maar verhuist niet zelf

Volgens de bron heeft Foxconn al toegstemd om Apple te helpen met het bedenken van een plan om de productie naar Amerika te verhuizen. Het bedrijf zegt alleen dat het hier zelf niet aan gaat meedoen. De kosten zouden namelijk te hoog zijn.

Kosten productie iPhone verdubbelen

De bron bevestigt dat de kosten van de productie zouden verdubbelen als deze zou verhuizen naar de VS. Foxconn denkt volgens de bron dat Trump Apple gaat dwingen in ieder geval een aantal componenten in Amerika te laten produceren. Dat kan een probleem zijn, want niet alle componenten van de iPhone kunnen in Amerika gemaakt worden.

Bron: NikkeiAsianReview via PhoneArena

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters