‘iPhone scherm krijgt in LG vanaf 2017 nieuwe producent’

Naast Samsung zou vanaf 2017 ook LG schermen produceren voor de iPhone. Een iPhone scherm is nu nog geproduceerd door alleen Samsung, maar dat gaat binnenkort dus veranderen. Het zou bijna officieel zijn.

Dit meldt ET News. LG is nog niet zo lang aan Apple verbonden. De Zuid-Koreaanse fabrikant produceert nu de oled-displays voor de Apple Watch, en gaat vanaf 2017 dus ook iPhone schermen produceren. Samen met Samsung. Deze fabrikant doet nog wel een beetje moeilijk, aangezien het meer aan de productie van smartphoneschermen wil verdienen en Apple ook niet alles wil vertellen over hoe het zijn schermen maakt.

iPhone scherm: overstap naar amoled aanstaande

Het voedt meer en meer de geruchten dat AppleĀ vanaf 2017 overstapt op amoled als techniek voor een iPhone scherm. Nu gebruikt Apple nog IPS LCD-displays. Amoled heeft meerdere voordelen, zoals een heldere kleurenweergave en betere zwartkleur. Het contrast is met amoled in principe dus beter dan bij IPS LCD.

Samsung produceert waarschijnlijk straks nog altijd de meerderheid van alle iPhone schermen, maar ook LG zal een groot deel voor zijn rekening nemen. Zoals de situatie nu is, is het nog niet officieel: Apple, Samsung en LG moeten de deal nog bevestigen, maar willen nog niet reageren. Handtekeningen onder een deal zouden nog niet zijn gezet.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters