‘iPhone scherm krijgt in LG vanaf 2017 nieuwe producent’

Naast Samsung zou vanaf 2017 ook LG schermen produceren voor de iPhone. Een iPhone scherm is nu nog geproduceerd door alleen Samsung, maar dat gaat binnenkort dus veranderen. Het zou bijna officieel zijn.

Dit meldt ET News. LG is nog niet zo lang aan Apple verbonden. De Zuid-Koreaanse fabrikant produceert nu de oled-displays voor de Apple Watch, en gaat vanaf 2017 dus ook iPhone schermen produceren. Samen met Samsung. Deze fabrikant doet nog wel een beetje moeilijk, aangezien het meer aan de productie van smartphoneschermen wil verdienen en Apple ook niet alles wil vertellen over hoe het zijn schermen maakt.

iPhone scherm: overstap naar amoled aanstaande

Het voedt meer en meer de geruchten dat AppleĀ vanaf 2017 overstapt op amoled als techniek voor een iPhone scherm. Nu gebruikt Apple nog IPS LCD-displays. Amoled heeft meerdere voordelen, zoals een heldere kleurenweergave en betere zwartkleur. Het contrast is met amoled in principe dus beter dan bij IPS LCD.

Samsung produceert waarschijnlijk straks nog altijd de meerderheid van alle iPhone schermen, maar ook LG zal een groot deel voor zijn rekening nemen. Zoals de situatie nu is, is het nog niet officieel: Apple, Samsung en LG moeten de deal nog bevestigen, maar willen nog niet reageren. Handtekeningen onder een deal zouden nog niet zijn gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters