iPhone SE behaalt 3,4 miljoen reserveringen in China

De nieuwe iPhone van Apple heeft in China zo’n 3,4 miljoen reserveringen behaalt. Het toestel werd vorige week gepresenteerd door Apple en de reserveringen kunnen nog tot morgen ingediend worden.

De nieuwe 4-incher van Apple lijkt een ongelooflijk succes te worden in China. Met zo’n 3,4 miljoen reserveringen voordat het toestel officieel in de verkoop is gegaan heeft de iPhone SE al een goed begin van de verkoop.

Pre-orderApple iPhone SE 2

Ondanks dat er 3,4 miljoen reserveringen zijn voltrokken, moet je het niet verwarren met een pre-order. In China bestaat er namelijk niet zoiets als een pre-order waarbij de klant het volledige aankoopbedrag alvast van tevoren betaald. De reserveringen zijn alleen indicatoren voor de verkoop, want de reserveringen hoeven niet te leiden tot een koop. In China is dit namelijk niet gebruikelijk.

Hoge prijs

Ondanks het feit dat het geen pre-orders zijn, is het nog steeds erg indrukwekkend om zoveel interesse te wekken met één toestel in één land. Daarnaast is de prijs van de iPhone SE ook nog eens aanzienlijk hoger dan in Amerika. Tijdens de keynote van Apple werd het toestel voor 399 dollar aangeboden voor het 16 GB-model. In China kost het toestel 3,288 Yen voor het 16 GB-model, wat omgerekend 506 dollar is.

 iPhone SEEuropa

 

China is niet het enige land waar de iPhone SE een stuk duurder wordt. In Europa gaat het 16 GB-model ook zo’n 500 euro kosten. Als je het 64 GB-model wilt hebben betaal je zelfs bijna 600 euro.

iPhone SE

De iPhone SE is vorige week door Apple gepresenteerd samen met iOS 9.3 en de nieuwe iPad Pro. Het toestel grijpt weer terug naar het 4 inch-formaat van de iPhone 5 en 5S. Ondanks het kleinere formaat bevat het toestel wel de beste specificaties die ook in de iPhone 6S te vinden zijn. Het enige wat het toestel mist ten opzichte van de iPhone 6S is 3D-Touch en de camera aan de voorkant heeft een mindere sensor.

Het toestel is in Nederland gewoon te pre-orderen. Wanneer Apple de toestellen gaat verschepen is nog niet bekend, maar de verwachtingen zijn dat dit binnen enkele weken gaat gebeuren.

Bron: Yahoo Finance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters