iPhone SE behaalt 3,4 miljoen reserveringen in China

De nieuwe iPhone van Apple heeft in China zo’n 3,4 miljoen reserveringen behaalt. Het toestel werd vorige week gepresenteerd door Apple en de reserveringen kunnen nog tot morgen ingediend worden.

De nieuwe 4-incher van Apple lijkt een ongelooflijk succes te worden in China. Met zo’n 3,4 miljoen reserveringen voordat het toestel officieel in de verkoop is gegaan heeft de iPhone SE al een goed begin van de verkoop.

Pre-orderApple iPhone SE 2

Ondanks dat er 3,4 miljoen reserveringen zijn voltrokken, moet je het niet verwarren met een pre-order. In China bestaat er namelijk niet zoiets als een pre-order waarbij de klant het volledige aankoopbedrag alvast van tevoren betaald. De reserveringen zijn alleen indicatoren voor de verkoop, want de reserveringen hoeven niet te leiden tot een koop. In China is dit namelijk niet gebruikelijk.

Hoge prijs

Ondanks het feit dat het geen pre-orders zijn, is het nog steeds erg indrukwekkend om zoveel interesse te wekken met één toestel in één land. Daarnaast is de prijs van de iPhone SE ook nog eens aanzienlijk hoger dan in Amerika. Tijdens de keynote van Apple werd het toestel voor 399 dollar aangeboden voor het 16 GB-model. In China kost het toestel 3,288 Yen voor het 16 GB-model, wat omgerekend 506 dollar is.

 iPhone SEEuropa

 

China is niet het enige land waar de iPhone SE een stuk duurder wordt. In Europa gaat het 16 GB-model ook zo’n 500 euro kosten. Als je het 64 GB-model wilt hebben betaal je zelfs bijna 600 euro.

iPhone SE

De iPhone SE is vorige week door Apple gepresenteerd samen met iOS 9.3 en de nieuwe iPad Pro. Het toestel grijpt weer terug naar het 4 inch-formaat van de iPhone 5 en 5S. Ondanks het kleinere formaat bevat het toestel wel de beste specificaties die ook in de iPhone 6S te vinden zijn. Het enige wat het toestel mist ten opzichte van de iPhone 6S is 3D-Touch en de camera aan de voorkant heeft een mindere sensor.

Het toestel is in Nederland gewoon te pre-orderen. Wanneer Apple de toestellen gaat verschepen is nog niet bekend, maar de verwachtingen zijn dat dit binnen enkele weken gaat gebeuren.

Bron: Yahoo Finance

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters