Kleinere iPhone SE wordt op 21 maart aangekondigd

Apple heeft zojuist uitnodigingen verstuurd voor zijn eerste grote evenement van 2016. Dat zal plaatsvinden op 21 maart, zo meldt Buzzfeed. Naar verwachting toont Apple op dat event de kleine iPhone SE en een nieuwe iPad.

iPhone SE

De iPhone SE zou de eerste nieuwe kleine iPhone sinds de komst van de iPhone 6 worden. Hoewel de grotere iPhone 6s en iPhone 6s Plus populair zijn, denkt Apple dat er nog steeds vraag is naar kleinere modellen met een 4-inch scherm. De iPhone 5s, die ook een schermformaat van 4 inch heeft, is nog altijd verkrijgbaar. Maar dat toestel stamt uit 2013 en is dus inmiddels behoorlijk verouderd. De iPhone SE moet dat toestel vervangen en krijgt naar verluidt een snellere Apple A9-chipset. Bovendien krijgt de smartphone volgens de geruchten 2GB werkgeheugen en een 12-megapixelcamera met 4K-filmfunctie. Het ontwerp van de smartphone zou wel vergelijkbaar zijn met dat van de iPhone 5s en dus verschillen van de iPhone 6-serie.

iPad Air 3

De andere grote aankondiging tijdens het evenement is waarschijnlijk de iPad Air 3. Dat is een soort kleinere versie van de iPad Pro met vergelijkbare specificaties. Maar waar de iPad Pro een 12,9-inch display heeft, houdt de iPad Air 3 het naar verwachting bij een diagonaal van 9,7 inch. Hetzelfde als de eerdere iPad Air-modellen, dus.

Apple uitnodiging iPhone SE event

Iets anders dat Apple waarschijnlijk zal aankondigen is een nieuw setje bandjes voor de Apple Watch. Het gaat om in ieder geval een zwart metalen bandje en een zwart nylon bandje, maar het zou zomaar kunnen dat er nog meer bandjes getoond worden.

Let us loop you in

Op de uitnodiging van Apple staat “let us loop you in”. Over de betekenis daarvan wordt nog volop gespeculeerd. Het zou met de locatie – Apple’s hoofdkantoor – te maken kunnen hebben, of wellicht met een van de features van de iPhone SE. Dat blijft nog even afwachten.

Het evenement wordt gehouden op 21 maart om 10:00 pacific time. Dat vertaalt zich in 7 uur ’s avonds Nederlandse tijd. Zoals altijd zal Apple het evenement live streamen, maar een link naar die stream is nog niet bekend.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters