Kleinere iPhone SE wordt op 21 maart aangekondigd

Apple heeft zojuist uitnodigingen verstuurd voor zijn eerste grote evenement van 2016. Dat zal plaatsvinden op 21 maart, zo meldt Buzzfeed. Naar verwachting toont Apple op dat event de kleine iPhone SE en een nieuwe iPad.

iPhone SE

De iPhone SE zou de eerste nieuwe kleine iPhone sinds de komst van de iPhone 6 worden. Hoewel de grotere iPhone 6s en iPhone 6s Plus populair zijn, denkt Apple dat er nog steeds vraag is naar kleinere modellen met een 4-inch scherm. De iPhone 5s, die ook een schermformaat van 4 inch heeft, is nog altijd verkrijgbaar. Maar dat toestel stamt uit 2013 en is dus inmiddels behoorlijk verouderd. De iPhone SE moet dat toestel vervangen en krijgt naar verluidt een snellere Apple A9-chipset. Bovendien krijgt de smartphone volgens de geruchten 2GB werkgeheugen en een 12-megapixelcamera met 4K-filmfunctie. Het ontwerp van de smartphone zou wel vergelijkbaar zijn met dat van de iPhone 5s en dus verschillen van de iPhone 6-serie.

iPad Air 3

De andere grote aankondiging tijdens het evenement is waarschijnlijk de iPad Air 3. Dat is een soort kleinere versie van de iPad Pro met vergelijkbare specificaties. Maar waar de iPad Pro een 12,9-inch display heeft, houdt de iPad Air 3 het naar verwachting bij een diagonaal van 9,7 inch. Hetzelfde als de eerdere iPad Air-modellen, dus.

Apple uitnodiging iPhone SE event

Iets anders dat Apple waarschijnlijk zal aankondigen is een nieuw setje bandjes voor de Apple Watch. Het gaat om in ieder geval een zwart metalen bandje en een zwart nylon bandje, maar het zou zomaar kunnen dat er nog meer bandjes getoond worden.

Let us loop you in

Op de uitnodiging van Apple staat “let us loop you in”. Over de betekenis daarvan wordt nog volop gespeculeerd. Het zou met de locatie – Apple’s hoofdkantoor – te maken kunnen hebben, of wellicht met een van de features van de iPhone SE. Dat blijft nog even afwachten.

Het evenement wordt gehouden op 21 maart om 10:00 pacific time. Dat vertaalt zich in 7 uur ’s avonds Nederlandse tijd. Zoals altijd zal Apple het evenement live streamen, maar een link naar die stream is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters