‘Apple komt niet met een nieuwe iPhone SE in maart’

Apple zal komende maart geen nieuwe iPhone SE uitbrengen, zo beweert een bekende Apple analist. Dat betekent echter niet dat we nu al afscheid moeten nemen van de smartphonelijn.

iPhone SE

Apple iPhone SE
Verschillende kleuren van de iPhone SE

Afgelopen maart bracht Apple de iPhone SE uit. Apple staat bekend om zijn dure producten, maar het kleinere model is juist relatief goedkoop. Het goedkoopste model kost $399. Het model heeft een klein 4-inch scherm, maar hoeft qua specificaties niet onder te doen voor Apple’s grotere iPhones. Onder de motorkap van de iPhone SE zit namelijk de A9 processor, waardoor het toestel net zo krachtig is als de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus.

Ming-Chi Kuo

Normaliter brengt Apple elk jaar een nieuwe iPhone uit, maar dat lijkt niet te gaan gelden voor de iPhone SE. Volgens de bekende KGI securities analist Ming-Chi Kuo zal Apple geen nieuwe iPhone SE uitbrengen voor het einde van maart. Ming-Chi Kuo heeft een indrukwekkende track record als het om Apple voorspellingen gaat. De door AppleInsider geciteerde analist beweert dat Apple wil dat meer consumenten de high-end iPhones kopen, modellen die natuurlijk meer geld opbrengen.

Als het bedrijf een kleiner model met dezelfde processor uitbrengt zullen meer mensen voor het goedkopere model kiezen. Door nog even te wachten kan Apple meer geld verdienen met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, om later de teruglopende verkopen op te vangen met een nieuw goedkoper model.

iPhone 8

Eerder dit jaar gaf Tim Cook nog aan dat de iPhone SE een groter succes is dan Apple had verwacht. De kans is dan ook groot dat we uiteindelijk wel een nieuw model te zien zullen krijgen. Het zou een kans kunnen zijn voor Apple om in te spelen op Samsung’s Galaxy S8, maar waarschijnlijk moeten we daarvoor wachten op de onvermijdelijke iPhone 8.

Bron: AppleInsider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jan Bos -

  Ze brengen geen nieuwe uit. Wat dan ?, brengen ze een oude uit ?
  Het is belangrijk om een titel te schrijven die niet op meerdere manieren uit te leggen is.

  1. Faas -

   Volgens het stuk; brengt Apple voornamelijk duur spul op de markt. Door dus geen nieuwe kleine dure spullen op de markt te brengen worden de oude grote dus goedkoper óf de nieuwe dure spullen worden voor een nieuwprijs- dus over het algemeen voor meer geld-aangeboden. Heel ingewikkeld allemaal, maar ik heb het even nagerekend, maar het klopg wél.
   En je zou bijna vergeten dat het goed spul is mét het nieuwste versie van iOS.😝

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters