‘Apple komt niet met een nieuwe iPhone SE in maart’

Apple zal komende maart geen nieuwe iPhone SE uitbrengen, zo beweert een bekende Apple analist. Dat betekent echter niet dat we nu al afscheid moeten nemen van de smartphonelijn.

iPhone SE

Apple iPhone SE
Verschillende kleuren van de iPhone SE

Afgelopen maart bracht Apple de iPhone SE uit. Apple staat bekend om zijn dure producten, maar het kleinere model is juist relatief goedkoop. Het goedkoopste model kost $399. Het model heeft een klein 4-inch scherm, maar hoeft qua specificaties niet onder te doen voor Apple’s grotere iPhones. Onder de motorkap van de iPhone SE zit namelijk de A9 processor, waardoor het toestel net zo krachtig is als de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus.

Ming-Chi Kuo

Normaliter brengt Apple elk jaar een nieuwe iPhone uit, maar dat lijkt niet te gaan gelden voor de iPhone SE. Volgens de bekende KGI securities analist Ming-Chi Kuo zal Apple geen nieuwe iPhone SE uitbrengen voor het einde van maart. Ming-Chi Kuo heeft een indrukwekkende track record als het om Apple voorspellingen gaat. De door AppleInsider geciteerde analist beweert dat Apple wil dat meer consumenten de high-end iPhones kopen, modellen die natuurlijk meer geld opbrengen.

Als het bedrijf een kleiner model met dezelfde processor uitbrengt zullen meer mensen voor het goedkopere model kiezen. Door nog even te wachten kan Apple meer geld verdienen met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, om later de teruglopende verkopen op te vangen met een nieuw goedkoper model.

iPhone 8

Eerder dit jaar gaf Tim Cook nog aan dat de iPhone SE een groter succes is dan Apple had verwacht. De kans is dan ook groot dat we uiteindelijk wel een nieuw model te zien zullen krijgen. Het zou een kans kunnen zijn voor Apple om in te spelen op Samsung’s Galaxy S8, maar waarschijnlijk moeten we daarvoor wachten op de onvermijdelijke iPhone 8.

Bron: AppleInsider

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters