‘Apple iPhone SE is qua vormgeving identiek aan de iPhone 5s’

Aanstaande maandag gaat Apple een aantal nieuwe producten onthullen tijdens het “Let Us Loop You In” event. Naast een kleinere iPad Pro zal Apple waarschijnlijk ook een kleinere iPhone aankondigen, de iPhone SE, die volgens de laatste geruchten qua vormgeving identiek aan de iPhone 5s zal zijn.

Apple iPhone SE

Afgelopen januari kwamen de eerste geruchten naar buiten dat Apple van plan is om een nieuwe 4-inch iPhone uit te brengen. Smartphones zijn de afgelopen jaren een stuk groter geworden, waardoor je niet zo veel keuze hebt als je liever een klein scherm hebt. Het leek eerst alsof Apple niet mee zou gaan in die trend, maar de iPhone 6s is met zijn 4.7-inch scherm allesbehalve klein te noemen. De kleinere iPhone SE die aankomende maandag aangekondigd gaat worden zal dan ook veel mensen aanspreken die vanwege de grootte nog steeds een iPhone 5s gebruiken.

De iPhone 6s
De iPhone 6s

Identiek aan de iPhone 5s

De geruchten en informatie van hoesjes-makers die de afgelopen weken voorbij kwam leken er op te wijzen dat de nieuwe 4-inch iPhone qua vormgeving op de iPhone 6 gaat lijken, maar nieuwe anonieme bronnen van 9to5Mac ontkennen dat. Sterker nog: de nieuwe iPhone SE is volgens hen vrijwel identiek aan de iPhone 5s, de smartphone die Apple in 2013 uitbracht. Dat betekent dus dat de nieuwe iPhone een stuk hoekiger zal worden dan verwacht, compleet met ronde volumeknoppen, een metalen achterkant en boven en onder glas.

Een matte finish

Als je nog een oud hoesje hebt liggen van de iPhone 5s dan kun je die zelfs gebruiken voor de nieuwe iPhone SE. Het enige duidelijke verschil zou merkbaar zijn in de randen aan de voorkant, die lichtelijk zouden aflopen. Eigenaars van de iPhone 5s zullen bekend zijn met het feit dat de glimmende finish van de 5s erg gevoelig was voor krassen. Volgens nieuwe geruchten heeft Apple voor haar nieuwe iPhone dan ook gekozen voor een matte finish.

De iPhone 5s
De iPhone 5s

Specificaties van de iPhone

De andere verschillen met de iPhone 5s vind je onder de motorkap van de iPhone SE: een A9 processor, een M9 chip waardoor “Hey Siri” altijd werkt, en een NFC chip voor Apple Pay. De camera aan de achterkant van de iPhone SE zal identiek zijn aan de camera van de iPhone 6s, en de iPhone SE kan in 4K video opnemen.Qua opslaggeheugen heb je als klant de keuze tussen 16GB en 64GB, waar de iPhone 5s maximaal met 32GB geheugen verkrijgbaar was.

Prijs iPhone SE

De nieuwe iPhone is naar verwachting verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de iPhone 6s, en zal de iPhone 5s compleet vervangen met een startprijs van $450. Het is dan ook duidelijk dat de iPhone SE een verbeterde versie van de iPhone 5s is, met een groot deel  van de hardware van de iPhone 6s. Dat is ook de reden dat de smartphone intern bij Apple de iPhone 5SE genoemd werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Klaas -

    Kun je dan niet beter een Iphone 5s kopen (als je deze nog niet had) die nu in prijs zal gaan dalen, als de verschillen toch zo klein zijn?

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters