iPhone unlocken duurt 24 uur en de NMA toont intresse

De officiele SIM-lock vrije iPhone die in Duitsland wordt verkocht is qua hardware hetzelfde als alle andere iPhones. Het unlocken geschied echter wel anders dan voorheen en de interesse van de NMA is gewekt.

Het unlocken wordt door Apple binnen 24 uur gedaan nadat T-mobile het IMEI nummer van het toestel heeft doorgegeven. Met de nieuwe bootloader van de iPhone, versie 1.1.1, is het haast onmogelijk om de iPhone te unlocken en geschikt te maken voor alle sims. Echter duurde het bij de vorige firmware update ook een maand voordat het toestel kon worden unlocked en teams over de hele wereld zijn dan ook hard bezig om het toestel simlock vrij te maken.

De Pers bericht echter ook dat de Nederlandse Mededigingsautoriteit (NMa) ‘mogelijk een onderzoek’ zal instellen naar koppelverkoop. Echter volgens de woordvoerster van de NMa is de kans daarop heel klein. Pas indien er sprake zal zijn van een machtspositie die andere aanbieders op een onheuse achterstand zet, gaat de NMa ernaar kijken. Dat kan dan een machtspositie zijn van de provider T-Mobile, of van Apple.

Zo op het oog is er van machtsposities echter geen sprake. Er zijn tientallen smartphones die de drie providers KPN, Vodafone en T-Mobile op de markt brengen, met veel concurrerende prijskaartjes.

iphone_vs_openmoko 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters