iPhone unlocken duurt 24 uur en de NMA toont intresse

De officiele SIM-lock vrije iPhone die in Duitsland wordt verkocht is qua hardware hetzelfde als alle andere iPhones. Het unlocken geschied echter wel anders dan voorheen en de interesse van de NMA is gewekt.

Het unlocken wordt door Apple binnen 24 uur gedaan nadat T-mobile het IMEI nummer van het toestel heeft doorgegeven. Met de nieuwe bootloader van de iPhone, versie 1.1.1, is het haast onmogelijk om de iPhone te unlocken en geschikt te maken voor alle sims. Echter duurde het bij de vorige firmware update ook een maand voordat het toestel kon worden unlocked en teams over de hele wereld zijn dan ook hard bezig om het toestel simlock vrij te maken.

De Pers bericht echter ook dat de Nederlandse Mededigingsautoriteit (NMa) ‘mogelijk een onderzoek’ zal instellen naar koppelverkoop. Echter volgens de woordvoerster van de NMa is de kans daarop heel klein. Pas indien er sprake zal zijn van een machtspositie die andere aanbieders op een onheuse achterstand zet, gaat de NMa ernaar kijken. Dat kan dan een machtspositie zijn van de provider T-Mobile, of van Apple.

Zo op het oog is er van machtsposities echter geen sprake. Er zijn tientallen smartphones die de drie providers KPN, Vodafone en T-Mobile op de markt brengen, met veel concurrerende prijskaartjes.

iphone_vs_openmoko 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters