Nieuw linkje in omloop zorgt voor vastlopen iPhone en Mac

Ook de iPhone, Mac en iPad zijn kwetsbaar dus kijk uit dat je niet op een nieuwe link klikt waarmee je apparaat vastloopt. Via iMessage wordt het bericht verspreid.

Vastgelopen iPhone

Laat het overigens een waarschuwing zijn dat je nooit op onbekende links moet klikken. Ook al wordt ‘ie via een bekende verstuurd. Abraham Masri ontdekte de zogenoemde chaiOS bug. In zijn Tweet vind je de volledige link waarvoor je moet oppassen, maar het gaat in ieder geval om een bestand dat van github komt. Wanneer je toch op de link klikt kun je erop rekenen dat je iPhone, iPad of Mac een stuk trager wordt of vastloopt. Om dit probleem op te lossen moet je het apparaat opnieuw opstarten. Er is onderzocht of je ook wordt gehackt en of er data wordt gestolen, dit blijkt niet het geval te zijn.

iphone

Er worden wel vaker van deze links ontwikkeld om gadgets aan te tasten en trager te lopen laten. Puur als geintje. Je snapt dat dit verre van chill is. Ook Apple wordt er ‘gek’ van. Gelukkig blijft het bedrijf wel updates doorvoeren die deze kwetsbaarheden voorkomen. Op dit moment is het nog wachten op de update die deze link het leven zuur maakt. Zorg er dan ook voor dat je altijd over de nieuwste iOS en macOS beschikt. Ja, een update kan nieuwe bugs veroorzaken, maar zorgen over het algemeen wel voor een betere beveiliging.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters