Nieuw linkje in omloop zorgt voor vastlopen iPhone en Mac

Ook de iPhone, Mac en iPad zijn kwetsbaar dus kijk uit dat je niet op een nieuwe link klikt waarmee je apparaat vastloopt. Via iMessage wordt het bericht verspreid.

Vastgelopen iPhone

Laat het overigens een waarschuwing zijn dat je nooit op onbekende links moet klikken. Ook al wordt ‘ie via een bekende verstuurd. Abraham Masri ontdekte de zogenoemde chaiOS bug. In zijn Tweet vind je de volledige link waarvoor je moet oppassen, maar het gaat in ieder geval om een bestand dat van github komt. Wanneer je toch op de link klikt kun je erop rekenen dat je iPhone, iPad of Mac een stuk trager wordt of vastloopt. Om dit probleem op te lossen moet je het apparaat opnieuw opstarten. Er is onderzocht of je ook wordt gehackt en of er data wordt gestolen, dit blijkt niet het geval te zijn.

iphone

Er worden wel vaker van deze links ontwikkeld om gadgets aan te tasten en trager te lopen laten. Puur als geintje. Je snapt dat dit verre van chill is. Ook Apple wordt er ‘gek’ van. Gelukkig blijft het bedrijf wel updates doorvoeren die deze kwetsbaarheden voorkomen. Op dit moment is het nog wachten op de update die deze link het leven zuur maakt. Zorg er dan ook voor dat je altijd over de nieuwste iOS en macOS beschikt. Ja, een update kan nieuwe bugs veroorzaken, maar zorgen over het algemeen wel voor een betere beveiliging.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters