Nieuw linkje in omloop zorgt voor vastlopen iPhone en Mac

Ook de iPhone, Mac en iPad zijn kwetsbaar dus kijk uit dat je niet op een nieuwe link klikt waarmee je apparaat vastloopt. Via iMessage wordt het bericht verspreid.

Vastgelopen iPhone

Laat het overigens een waarschuwing zijn dat je nooit op onbekende links moet klikken. Ook al wordt ‘ie via een bekende verstuurd. Abraham Masri ontdekte de zogenoemde chaiOS bug. In zijn Tweet vind je de volledige link waarvoor je moet oppassen, maar het gaat in ieder geval om een bestand dat van github komt. Wanneer je toch op de link klikt kun je erop rekenen dat je iPhone, iPad of Mac een stuk trager wordt of vastloopt. Om dit probleem op te lossen moet je het apparaat opnieuw opstarten. Er is onderzocht of je ook wordt gehackt en of er data wordt gestolen, dit blijkt niet het geval te zijn.

iphone

Er worden wel vaker van deze links ontwikkeld om gadgets aan te tasten en trager te lopen laten. Puur als geintje. Je snapt dat dit verre van chill is. Ook Apple wordt er ‘gek’ van. Gelukkig blijft het bedrijf wel updates doorvoeren die deze kwetsbaarheden voorkomen. Op dit moment is het nog wachten op de update die deze link het leven zuur maakt. Zorg er dan ook voor dat je altijd over de nieuwste iOS en macOS beschikt. Ja, een update kan nieuwe bugs veroorzaken, maar zorgen over het algemeen wel voor een betere beveiliging.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters