iPhone verliest marktaandeel aan Android-smartphones

Het marktaandeel van iPhone is begin dit jaar afgenomen in China en Europa. In tegenstelling tot Android-smartphones, want het marktaandeel van Android is groter geworden.

Onderzoeksbureau Kantar heeft onderzoek gedaan naar de verkoop van smartphones in de periode van december tot en met februari. Uit dit onderzoek komt naar voren dat het marktaandeel van iPhone gedaald is van 20,9 procent naar 19,1 procent, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

iPhone verliest marktaandeel Stijging marktaandeel Android

Het marktaandeel van Android is ondertussen gestegen. Vorig jaar was het nog 67,7 procent, dit jaar is het 74,4 procent. Wat geholpen heeft is de slechte verkoop van Windows-telefoons, daar was een daling van de verkoop van 10,1 procent naar 5,9 procent marktaandeel. Toestellen van Windows waren binnen Europa het populairst in Italië. Hier was alsnog een afname van het marktaandeel van 14,4 procent naar 6,7 procent.

Tweede grootste in China

Sinds augustus 2014 was in China voor het eerst een daling van het marktaandeel van iPhones. Achter Huawei is Apple echter de grootste smartphonefabrikant van China. Het marktaandeel van Apple in Amerika had een lichte daling van 38,8 procent naar 38,3 procent. Het marktaandeel van Android groeide, mede door de slechte verkoop van Windows-toestellen. Android heeft een stijging van 55,6 procent naar 58,9 procent.

iPhone 6SiPhone verliest marktaandeel

Android heeft binnen de markt van smartphones in Europa het grootste marktaandeel. In augustus 2014 was 75,8 procent van de verkochte smartphones een toestel van Android. Een maand later kwam Apple met de iPhone 6S , dit zorgde voor een groei van de verkoop van de nieuwe smartphones van Apple en hiermee pakte de fabrikant meer marktaandeel mee.

Mogelijkheden voor Apple

Volgens een analist van Kanter, Lauren Guenveur, kan de iPhone SE een deel van de markt van Android-toestellen pakken. Gemiddeld ligt de prijs die een Amerikaan betaalt voor een Android-toestel onder de 350 dollar. De iPhone SE gaat daar zo’n 399 dollar kosten. Dit biedt mogelijkheden voor Apple om wat marktaandeel van Android te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters