iPhone verliest marktaandeel aan Android-smartphones

Het marktaandeel van iPhone is begin dit jaar afgenomen in China en Europa. In tegenstelling tot Android-smartphones, want het marktaandeel van Android is groter geworden.

Onderzoeksbureau Kantar heeft onderzoek gedaan naar de verkoop van smartphones in de periode van december tot en met februari. Uit dit onderzoek komt naar voren dat het marktaandeel van iPhone gedaald is van 20,9 procent naar 19,1 procent, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

iPhone verliest marktaandeel Stijging marktaandeel Android

Het marktaandeel van Android is ondertussen gestegen. Vorig jaar was het nog 67,7 procent, dit jaar is het 74,4 procent. Wat geholpen heeft is de slechte verkoop van Windows-telefoons, daar was een daling van de verkoop van 10,1 procent naar 5,9 procent marktaandeel. Toestellen van Windows waren binnen Europa het populairst in Italië. Hier was alsnog een afname van het marktaandeel van 14,4 procent naar 6,7 procent.

Tweede grootste in China

Sinds augustus 2014 was in China voor het eerst een daling van het marktaandeel van iPhones. Achter Huawei is Apple echter de grootste smartphonefabrikant van China. Het marktaandeel van Apple in Amerika had een lichte daling van 38,8 procent naar 38,3 procent. Het marktaandeel van Android groeide, mede door de slechte verkoop van Windows-toestellen. Android heeft een stijging van 55,6 procent naar 58,9 procent.

iPhone 6SiPhone verliest marktaandeel

Android heeft binnen de markt van smartphones in Europa het grootste marktaandeel. In augustus 2014 was 75,8 procent van de verkochte smartphones een toestel van Android. Een maand later kwam Apple met de iPhone 6S , dit zorgde voor een groei van de verkoop van de nieuwe smartphones van Apple en hiermee pakte de fabrikant meer marktaandeel mee.

Mogelijkheden voor Apple

Volgens een analist van Kanter, Lauren Guenveur, kan de iPhone SE een deel van de markt van Android-toestellen pakken. Gemiddeld ligt de prijs die een Amerikaan betaalt voor een Android-toestel onder de 350 dollar. De iPhone SE gaat daar zo’n 399 dollar kosten. Dit biedt mogelijkheden voor Apple om wat marktaandeel van Android te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters