iPhone verslaat Android qua populariteit

Een nieuw onderzoek van Net Applications lijkt te laten zien dat Android na een half jaar minder goed is doorgebroken dan Apple’s iPhone. De groei in de eerste maanden was gelijk, maar daarna is Android wat achtergeraakt. Of Google zich zorgen moet maken is echter maar de vraag.

Er worden constant marktonderzoeken uitgevoerd en op telecomgebied lijken vooral vergelijkingen met de iPhone het goed te doen. Dit keer is het marktaandeel van de iPhone vergeleken met dat van Android in de eerste zes maanden na de release. Het onderzoek is uitgevoerd door Net Applications en de grafiek die eruit voortgekomen is brengt wat leuke details met zich mee. In de eerste paar maanden ging de iPhone nagenoeg gelijk op met Android, hoewel de eerste steeds iets voor leek te liggen. Bij maand zes ging het echter mis voor Google en werd het marktaandeel met een redelijke marge ingehaald door Apple. Het is echter maar de vraag of Google zich zorgen moet maken om deze resultaten.

Hier zijn een paar redenen voor. Ten eerste verkrijgt Net Applications zijn data via websites, waardoor de resultaten mogelijk niet zo betrouwbaar zijn. Daarnaast is de iPhone een grote hype, maar zal het nooit verder komen dan een aantal toestellen per jaar, terwijl Android-toestellen als paddenstoelen uit de grond schieten en daardoor veel dieper in de markt zullen komen. Nu hebben inmiddels alle ‘early adopters’ een Android-telefoon, terwijl dat bij de iPhone al meer was in de zesde maand. De echte massamarkt zal vanzelf meer Android-telefoons gaan kopen als er meer keuze komt en daarom verwachten wij dat het marktaandeel van Google nog wel groter zal worden dan dat van Apple. Wat ons betreft heeft Google dan ook niets te vrezen. Lastiger kan het zijn voor Palm, dat met zijn nieuwe WebOS ook een plaatsje in de next-gen besturingssystemen wil veroveren, maar omdat die markt nu al redelijk vol zit en Palm nooit heel populair is geweest, betwijfelen we of dat gaat lukken.

Android vs iPhone marktaandeel

 

Bron: Into Mobile

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters