'iPhone wint de strijd tussen Android en Windows Phone 7'

Een Wall Street-analist heeft gezegd dat de iPhone de winnaar wordt, als het uitdraait op een strijd tussen de mobiele besturingssystemen Android en Windows Phone 7.

smartphone wars microsoft draagt iphone ten grave

Een klassiek geval van ‘twee honden vechten om een been, de derde gaat ermee heen.’ De prominente Wall Street-analist verklaarde dat Windows Phone 7 een succesvolle lancering heeft gehad, en dat Microsoft het mobiele besturingssysteem zwaar gaat marketen. Dat leidt volgens die analist tot een hevige strijd tussen Android en WP7, terwijl het iOS van Apple hierdoor stevig aan kop blijft.

Of WP7 wel zo’n succesvolle start heeft gehad, is overigens onderwerp van discussie. Microsoft noch retailers van WP7-telefoons brengen betrouwbare cijfers naar buiten. De betreffende analist was echter wat slimmer: die bekeek hoeveel Facebook-apps voor WP7 er zijn afgenomen sinds Windows Phone 7 is uitgebracht. En dat zijn er 135.000. Aangezien elke Amerikaan zo’n beetje een tweede leven heeft op Facebook, lijkt dat een redelijk accurate schatting te zijn van het aantal verkochte WP7-telefoons.

Microsoft zou volgens de analist de geldbuidel trekken om telefoonfabrikanten over de streep te trekken om WP7-telefoons te gaan maken. Daarvoor zou een flink deel van het marketingbudget van een half miljard dollar worden uitgetrokken. Alle inspanningen van Microsoft om WP7 aan de man te brengen, gaan volgens de analist vooral ten koste van Android. De iPhone blijft vrijwel volledig buiten schot van dit gevecht der titanen.

De iPhone – één telefoon, één besturingssysteem – wijkt sterk af van Android en WP7, die juist aardig op elkaar lijken: deze besturingssystemen staan op tientallen verschillende telefoons van veel verschillende merken. Ook brengen die merken telefoons uit voor beide platforms. Bij HTC, Samsung, LG, Motorola en Sony Ericsson zijn nu of straks telefoons voor beide OS’sen te krijgen.

Op de Amerikaanse markt is Android groot geworden omdat de iPhone niet te krijgen was op het netwerk van de grote telco Verizon. En de ineenstorting van Windows Mobile, het vorige besturingssysteem van Microsoft waar steeds meer klanten zich van afkeerden vanwege de vele vastlopers en het geringe gebruiksgemak, gaf Android de kans om flink te groeien. Maar de iPhone wordt straks wel bij Verizon verkocht en dat zal Android gaan merken, verwacht de Wall Street analist. En daar kan hij gelijk in hebben. Ook in Nederland is de verkoop van de iPhone flink aangetrokken sinds het toestel bij meerdere telco’s te krijgen is.

Bron: Computerworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dennis -

  @Guidstah
  Maar ik heb ook ergens gelezen dat het maken van Windows Phone 7-apps veel minder tijd in beslag neemt dan bij Android-apps. Ik denk dat dit juist ook een rede zou zijn om over te stappen naar WP7 voor ontwikkelaars…

  1. bartvuijk -

   Klopt, en Microsoft heeft ontwikkelaars onlangs nog weer wat nieuwe 'tools' ter beschikking gesteld om apps te maken. Ze willen de Windows Marketplace natuurlijk goed gevuld hebben 😉

 2. Guidstah -

  Het feit dat Android open source is, al aanwezig is op meer dan 40 telefoons, een snel groeiende developer-community heeft, en op steeds geavanceerdere toestellen verschijnt geeft aan wie er aan het winnen is. Deze ene analist heeft het mis: bedrijven gaan niet voor niets ook Android apps maken. Dit terwijl Android een nieuwkomer is vergeleken met IOS. Ook biedt Android nu al meer ondersteuning voor bestandsformaten en zal er in Android 3.0 naar alle waarschijnlijkheid 3d ondersteuning zijn.
  IOS zal door haar gesloten systeem over 2 jaar niet meer marktleider zijn, Android wel. Hier houden bedrijven die apps ontwikkelen ook rekening mee. Die ene analist vs de rest vd analisten.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters