Gereputeerde analist: ‘Apple schrapt iPhone X, plannen voor 2018 duidelijk’

Ming-Chi Kuo is een bekende naam in smartphoneland. De prominente analist heeft het vaak bij het rechte eind als het om Apple-voorspellingen gaat. Soms zit hij er ook naast, maar geregeld komt dat doordat Apple zijn plannen wijzigt. Hij liet al vroeg zijn licht schijnen op de iPhone X. Nu heeft hij vermeend nieuws over dat toestel, en de nieuwe iPhones van dit jaar.

Twee opvolgers voor iPhone X

Volgens Kuo bestaat Apple’s lineup voor 2018 uit twee opvolgers van de iPhone X. Een model heeft een 6.5-inch OLED scherm, terwijl het tweede model een 6.1-inch LCD scherm heeft. Althans, als we de gereputeerde analist moeten geloven. Beide modellen krijgen naar verluidt dunne schermranden en Face ID. Touch ID wordt dus uitgefaseerd.

Apple iPhone X 3D-sensor

Dat nieuws zal je niet verbazen. Wat wel opvalt, is Kuo’s nieuws over de iPhone X, Apple’s huidige model dus. Volgens de analist overweegt de techgigant om de huidige iPhone X uit de markt te halen als de verkopen tegen blijven vallen: “Kuo voorspelt dat de iPhone X aan het einde van de zomer uit de markt wordt gehaald, in plaats van dat het als een goedkopere optie op de markt blijft in 2019.”

Merkwaardig nieuws past in bredere strategie Apple

Gezien de reputatie van Kuo is dit merkwaardig nieuws. We hebben het hier niet over een willekeurig gerucht. De afgelopen tien jaar heeft Apple telkens de iPhones van het jaar ervoor als een goedkoper model aangeboden. Een handige strategie waarmee je twee segmenten bedient.

Als de analist het bij het juiste eind heeft, gaat de 6.1-inch LCD iPhone die rol vervullen. Bovendien komt de techgigant naar verluidt met een nieuwe iPhone SE. De consument heeft dus nog steeds meerdere opties, ook met een kleiner budget. De vraag blijft vooral wat het bedrijf met de prijzen gaat doen. Blijft de opvolger van de iPhone X net zo prijzig?

Ming Chi Kuo
Ming Chi Kuo

Het LCD-model hoogstwaarschijnlijk niet. Terwijl dat model naar verwachting wel gewoon de nieuwste chip en verdere hardware blijft. In dat scenario is het logisch dat er afscheid genomen wordt van de iPhone X. Qua prijskaartje heeft dat model dan immers niet echt een plek meer. We gaan het eind dit jaar allemaal ontdekken! Apple kan zijn plannen immers nog wijzigen. Had je al dit zorgwekkende nieuws gelezen over de loyaliteit van iPhone-gebruikers?

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters