‘iPhone X met 5.8 OLED wikkelscherm in de maak’

Via een Wall Street analist zijn nieuwe details vrijgekomen over de iPhone X. De tiende verjaardag van het vlaggenschip toestel zou gevierd worden met een groter dan gebruikelijk 5.8 inch OLED wikkelscherm.

iPhone X

iPhone X
Een concept

De analist, Timothy Arcuri, heeft zijn informatie van bronnen binnen Apple’s eigen productieketen. Arcuri heeft het over een iPhone X, waarvan wordt aangenomen dat hij op de iPhone 8 doelt. Het OLED display zou zich als het ware wikkelen om de smartphone. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een flexibel soort scherm. Een vergelijkbaar scherm zagen we eerder bij de beruchte Samsung Galaxy Note 7.

Belangrijke componenten in display geïntegreerd

Volgens eerdere hardnekkige geruchten zouden componenten zoals de Facetime camera, oormicrofoon en vingerafdrukscanner in het display geïntegreerd worden. Hierdoor is een naadloze afwerking van het voorste paneel mogelijk van rand tot rand. Volgens Arcuri zou dit inderdaad kloppen. Hij voegt eraan toe dat Apple waarschijnlijk zal gaan voor de optisch gebaseerde vingerafdruklezer van Synaptic. Dit zou op het moment de enige mogelijkheid zijn voor het detecteren van de vingerafdruk door een scherm heen. De vraag is of Synaptec’s technologie op grote schaal geleverd kan worden voor de lancering van de iPhone 8. Op het moment zijn er nog steeds geen samples naar smartphone fabrikanten gestuurd.

iPhone 7s en 7s Plus

Dit jaar zouden we ook de lancering moeten zien van de iPhone 7s en 7s Plus. Arcuri heeft in zijn bericht nog geen definitieve informatie over welk soort display gebruikt zal worden voor de toestellen. Volgens de geruchten zouden de smartphones de gebruikelijke LCD displays krijgen. Arcuri speculeert dat Apple er nog voor zou kunnen kiezen alledrie de smartphones uit te rusten met OLED displays. Samsung en andere OLED scherm fabrikanten zouden dan wel aan de massale vraag moeten kunnen voldoen.

Bron: Apple Insider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rita -

  Als ik dit allemaal zo lees komt er dit jaar een tsunami van high-end innovatieve smartphones op de markt geproduceerd door diverse bekende merken met in september als klap op de vuurpijl de iPhone 8 ‘Ferrari’, de jubileum uitgave van Apple. Dat zou dan het beste van het beste moeten worden maar de concurrenten weten dit. Het gaat spannend worden dit jaar voor de high end smartphone liefhebbers waar dan ook een top prijskaartje aan hangt. Houd ook de OnePlus 4 in de gaten mogelijk in juni 2017: een high-end smartphone tegen een midrange prijs.

 2. WGACA -

  Lol, een scherm vergelijkbaar met de beruchte Note 7…

  Oglfinal je had kunnen zeggen de S6 Edge of S7 Edge…

  En vergelijkbaar? Het IS een Samsung scherm nota bene!

  Nu het van Apple komt heet het ook ineens een ‘wikkelscherm’ om de schijn maar op te houden dat Apple toch echt met iets vernieuwends komt, hilarisch.

   1. Noah Korevaar -

    Ik ben er zeker bewust van dat Apple de laatste jaren achter de rest van de markt aanloopt, in plaats van andersom, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken 😉

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters