‘iPhone X met 5.8 OLED wikkelscherm in de maak’

Via een Wall Street analist zijn nieuwe details vrijgekomen over de iPhone X. De tiende verjaardag van het vlaggenschip toestel zou gevierd worden met een groter dan gebruikelijk 5.8 inch OLED wikkelscherm.

iPhone X

iPhone X
Een concept

De analist, Timothy Arcuri, heeft zijn informatie van bronnen binnen Apple’s eigen productieketen. Arcuri heeft het over een iPhone X, waarvan wordt aangenomen dat hij op de iPhone 8 doelt. Het OLED display zou zich als het ware wikkelen om de smartphone. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een flexibel soort scherm. Een vergelijkbaar scherm zagen we eerder bij de beruchte Samsung Galaxy Note 7.

Belangrijke componenten in display geïntegreerd

Volgens eerdere hardnekkige geruchten zouden componenten zoals de Facetime camera, oormicrofoon en vingerafdrukscanner in het display geïntegreerd worden. Hierdoor is een naadloze afwerking van het voorste paneel mogelijk van rand tot rand. Volgens Arcuri zou dit inderdaad kloppen. Hij voegt eraan toe dat Apple waarschijnlijk zal gaan voor de optisch gebaseerde vingerafdruklezer van Synaptic. Dit zou op het moment de enige mogelijkheid zijn voor het detecteren van de vingerafdruk door een scherm heen. De vraag is of Synaptec’s technologie op grote schaal geleverd kan worden voor de lancering van de iPhone 8. Op het moment zijn er nog steeds geen samples naar smartphone fabrikanten gestuurd.

iPhone 7s en 7s Plus

Dit jaar zouden we ook de lancering moeten zien van de iPhone 7s en 7s Plus. Arcuri heeft in zijn bericht nog geen definitieve informatie over welk soort display gebruikt zal worden voor de toestellen. Volgens de geruchten zouden de smartphones de gebruikelijke LCD displays krijgen. Arcuri speculeert dat Apple er nog voor zou kunnen kiezen alledrie de smartphones uit te rusten met OLED displays. Samsung en andere OLED scherm fabrikanten zouden dan wel aan de massale vraag moeten kunnen voldoen.

Bron: Apple Insider

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters