Deze iPhone X kopie heeft een vingerafdrukscanner in scherm

De conclusie is helaas duidelijk: 2018 is het jaar van de notch. Het is het meest controversiële onderdeel van Apple’s iPhone X. Maar ja, het is de iPhone, dus Android fabrikanten willen daar ook de vruchten van plukken. Talloze Chinese fabrikanten werken aan een toestel met een notch, ook de grote namen. Denk bijvoorbeeld aan Huawei.

Doogee V: iPhone X kopie

Sterker nog, onlangs lekte het nieuws dat Android P expliciet rekening gaat houden met notches, oftewel, inhammen. Check hier welke opmerkelijke details er nog meer rondom de grote update zijn gelekt. Ondertussen heeft de bekende leaker Evan Blass een opmerkelijk toestel gelekt. Doogee is een Chinese fabrikant die vooral bekend staat om zijn spotgoedkope toestellen. Vaak vrij goedkoop ogende modellen.

Het gelekte toestel heet de Doogee V, en lijkt de uitzondering op de regel te gaan worden. Het blijft altijd afwachten hoe dit soort toestellen er in de praktijk uit zien, gezien dit soort fabrikanten vaak sjoemelen met renders. Toch kunnen we gerust concluderen dat de Doogee V een intrigerend design heeft. De inspiratiebron is namelijk meteen duidelijk: de iPhone X.

Doogee V iPhone X vingerafdrukscanner

Het toestel heeft dunne schermranden en een notch aan de bovenkant. Aan de achterkant zien we een dubbele camera, verpakt in een module die zeer bekend voorkomt. Overigens is de camera wel gecentreerd, in tegenstelling tot die van de iPhone X. Aan de achterkant valt meteen nog een aspect op: er zit geen vingerafdrukscanner.

Vingerafdrukscanner in scherm: blijf sceptisch

De Doogee V heeft namelijk een vingerafdrukscanner in het scherm zitten. Precies, wat Samsung en andere grote fabrikanten al jaren proberen. De eerste smartphone met een vingerafdrukscanner is nog maar een paar weken beschikbaar, dankzij de nieuwe technologie van Synaptics. De benodigde schermtechnologie is echter nu ook beschikbaar voor andere fabrikanten, waaronder Doogee.

Doogee V iPhone X vingerafdrukscanner

Pas daar toch in op. Dit is de eerste generatie van die technologie, en we weten nog niet of het goed werkt. Bovendien zou het zomaar kunnen dat het hier om een goedkopere variant gaat, waar Chinese budgetmerken massaal gebruik van gaan maken. Geld besparen is immers essentieel met de beperkte winstmarges. De kans is dus groot dat je budgetmodellen gaat tegenkomen met een vingerafdrukscanner in het scherm, maar zonder dat Synaptics er iets mee te maken heeft.

Doogee V iPhone X vingerafdrukscanner

Het zegt immers iets dat Samsung er zelfs dit jaar nog niet voor kiest. Maar goed, terug naar Doogee. Het kiezen voor een vingerafdrukscanner lijkt er op te wijzen dat het toestel geen speciale gezichtsherkennings-technologie heeft. Is de notch dan overbodig? Ja, eigenlijk wel. Het design komt echter zo zeer overeen met de notch van de iPhone X, dat het doel duidelijk is.

Verder weten we enkel dat de Doogee V een 6.2-inch scherm heeft, en dat het toestel over een headphone jack beschikt. De rest blijft voorlopig een mysterie. De bovenstaande teaser van het merk bevestigt dat de smartphone op 27 februari onthuld gaat worden, dus zeer binnenkort weten we meer! Check hier ook wat je van de Samsung Galaxy S9 kunt verwachten.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters