Face ID veilig? 10-jarig zoontje weet de iPhone X van zijn moeder gemakkelijk te kraken

Het spijt ons, we hebben wéér een item over de iPhone X voor je in petto. Er gebeurt ook zo veel rondom het toestel. De notch, de prijs én natuurlijk Face ID. Een systeem dat iedereen probeert te kraken. Over het algemeen wordt Face ID goed beoordeelt, maar met familieleden blijkt het toch niet helemaal goed te gaan.

Zoon ontgrendelt iPhone X van moeder via Face ID

Terwijl onze ervaring met Face ID goed bevalt heeft Apple ondertussen al wel toegegeven dat er soms wat fout kan gaan. Met dit vreemde masker kun je Face ID bijvoorbeeld in de war brengen, maar ook een eeneiige tweeling gooit roet in het eten. En wat blijkt, een 10-jarige jongen ontgrendelt met gemak de iPhone X van zijn moeder. Hiermee wordt gesuggereerd dat familieleden het beveiligingssysteem kunnen omzeilen. Kijk zelf maar:

Wat vind jij hiervan? Het blijkt dat de 10-jarige jongen de iPhone X met zijn eerste poging ontgrendelt. De jongen was ook in staat om Face ID van zijn vader te kraken met zijn gezicht. Dit maakt het voor ouders weer een stuk lastiger om hun kinderen van de telefoon weg te houden.

Toch zijn er nog steeds mogelijkheden om het toestel beter te beveiligen. De moeder gaf namelijk aan dat wanneer ze Face ID onder andere lichtomstandigheden instelt, het zoontje de phone niet meer met zijn gezicht kon ontgrendelen. Gelukkig maar! Apple zal zich na dit incident wel zorgen moeten maken en hard moeten werken om Face ID zo veilig mogelijk te maken. Gebruikers van de ING Mobiel Bankieren App kunnen namelijk ook met hun gezicht betalingen verrichten. Je wil natuurlijk niet dat anderen dit met jouw bankaccount kunnen doen.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters