Face ID veilig? 10-jarig zoontje weet de iPhone X van zijn moeder gemakkelijk te kraken

Het spijt ons, we hebben wéér een item over de iPhone X voor je in petto. Er gebeurt ook zo veel rondom het toestel. De notch, de prijs én natuurlijk Face ID. Een systeem dat iedereen probeert te kraken. Over het algemeen wordt Face ID goed beoordeelt, maar met familieleden blijkt het toch niet helemaal goed te gaan.

Zoon ontgrendelt iPhone X van moeder via Face ID

Terwijl onze ervaring met Face ID goed bevalt heeft Apple ondertussen al wel toegegeven dat er soms wat fout kan gaan. Met dit vreemde masker kun je Face ID bijvoorbeeld in de war brengen, maar ook een eeneiige tweeling gooit roet in het eten. En wat blijkt, een 10-jarige jongen ontgrendelt met gemak de iPhone X van zijn moeder. Hiermee wordt gesuggereerd dat familieleden het beveiligingssysteem kunnen omzeilen. Kijk zelf maar:

Wat vind jij hiervan? Het blijkt dat de 10-jarige jongen de iPhone X met zijn eerste poging ontgrendelt. De jongen was ook in staat om Face ID van zijn vader te kraken met zijn gezicht. Dit maakt het voor ouders weer een stuk lastiger om hun kinderen van de telefoon weg te houden.

Toch zijn er nog steeds mogelijkheden om het toestel beter te beveiligen. De moeder gaf namelijk aan dat wanneer ze Face ID onder andere lichtomstandigheden instelt, het zoontje de phone niet meer met zijn gezicht kon ontgrendelen. Gelukkig maar! Apple zal zich na dit incident wel zorgen moeten maken en hard moeten werken om Face ID zo veilig mogelijk te maken. Gebruikers van de ING Mobiel Bankieren App kunnen namelijk ook met hun gezicht betalingen verrichten. Je wil natuurlijk niet dat anderen dit met jouw bankaccount kunnen doen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters