Apple lost productieproblemen iPhone X op met controversiële beslissing

De iPhone X is bijna beschikbaar. De voorraden zijn echter beperkt, door productieproblemen. Apple heeft nu naar verluidt een controversiële beslissing genomen om de productie te versnellen.

iPhone X

De iPhone X kun je vanaf aankomende vrijdag pre-orderen. Je zult er echter snel bij moeten zijn, want de voorraad is zeer beperkt. Het is überhaupt knap dat de premium iPhone nog dit jaar op de markt komt. In de maanden voor de onthulling waren analisten er vrijwel zeker van dat Apple zijn smartphone tot 2018 zou uitstellen.

Tot op heden wordt de iPhone X namelijk geteisterd door productieproblemen. Niet alleen introduceert Apple een gloednieuw design, maar ook de manier waarop je het toestel ontgrendelt is veranderd. Door dunnere schermranden is er geen ruimte meer over voor de vingerafdrukscanner. Daardoor is het doei Touch ID, welkom Face ID.

iPhone X Nederland
De iPhone X is vanaf 3 november te koop, ook in Nederland

Gezichtsherkenning dus. In de beruchte inkeping van de iPhone X zitten sensoren die je gezicht zelfs vanuit moeilijke hoeken kunnen herkennen. Zo hoopt Apple het slechte imago van gezichtsherkenning te doorbreken. Smartphonefabrikanten bieden het immers al langer aan op Android smartphones, maar frustraties zorgen ervoor dat veel gebruikers al snel weer voor traditionele ontgrendelingsmethodes kiezen.

Face ID levert problemen op

Helaas leveren die sensoren veel problemen op. Daardoor kunnen er relatief weinig iPhone X-exemplaren worden geproduceerd, aldus bronnen binnen de leveranciersketen van Apple. Dat is problematisch, want de vraag is ondanks de premium prijs hoog. Dat komt mede door de zogenaamde supercycle: een grote groep gebruikers heeft een nieuw toestel nodig.

Hoe gaat Apple dat oplossen? Volgens Bloomberg heeft de techgigant een controversiële beslissing genomen. Op basis van bronnen binnen de industrie beweert de publicatie dat Apple het systeem minder accuraat heeft gemaakt. Dan hebben we het dus over Face ID.

Face ID iPhone X

Bloomberg: “Apple heeft stilletjes leveranciers gemeld dat ze de gezichtsherkenningstechnologie minder accuraat mogen maken, om er zo voor te zorgen dat het produceren makkelijker wordt.” Een gewaagde keuze, al weten we op het moment van schrijven sowieso niet hoe accuraat het systeem werkt. Voor hetzelfde geld merken we als gebruikers bijvoorbeeld niks van deze veranderingen.

De technologie achter Face ID bestaat uit drie belangrijke elementen: een infrarood camera, een infrarood lichtprojector en een projector die puntjes projecteert op je gezicht. 30.000, om precies te zijn. Daarmee kan het systeem zeer snel je gezicht in kaart brengen. Volgens bronnen leverde dat laatste systeem veel problemen op. Om het aantal bruikbare puntjes-projectoren te verhogen, heeft Apple ervoor gekozen om de precisie te verlagen.

Begin november gaan we ontdekken of deze maatregel echt impact op het gebruiksgemak gaat hebben. Check ondertussen hoe je de iPhone X als eerste kunt bemachtigen, of lees onze review van de iPhone 8. Heb je de eerste beelden van de OnePlus 5T al gezien?

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters