Met deze negen features is de iPhone X de eerste

Met de allereerste iPhone kwam Apple met een revolutionair product, dat zonder twijfel de wereld heeft veranderd. De laatste jaren zagen we helaas niet spraakmakend veel innovatie meer, maar met de iPhone X komt Apple weer met een paar nieuwe dingen die we nog niet eerder bij smartphones hebben gezien. Dit zijn de negen features, waarmee de iPhone X de eerste is. 

Face ID

Natuurlijk is de iPhone X niet het eerste toestel dat is uitgerust met gezichtherkenningsmogelijkheden. Het is echter wel de eerste smartphone, welke een complete 3D scan van je gezicht maakt met meer dan 30.000 referentiepunten. De zogenaamde neural-engine van de A11 processor verwerkt deze informatie en zorgt ervoor dat het toestel je zelfs in het donker of met een ander kapsel herkent. Hoe vaker je de 3D scanner gebruikt, hoe beter het systeem je gezicht leert te herkennen. De praktijk moet natuurlijk nog wel uitwijzen of dit allemaal zo vlekkeloos werkt. Tijdens de keynote presentatie ging de eerste ontgrendel poging van Apple voorman Craig Federighi in ieder geval niet zo soepel. De tweede keer werkte het wel gelukkig.

Eerste processor met neural-engine

Over de neural-engine gesproken, de A11 chip is de allereerste die er één heeft. De aanwezigheid van de engine is waarom de A11 een bionic chip wordt genoemd. Behalve voor het herkennen van gezichten, wordt de chip ook gebruikt om plaatsen en objecten te herkenning en is het ook één van de drijvende krachten achter de nieuwe Animoji’s. Huawei zou ook bezig zijn met een soortgelijke engine, maar het lijkt erop dat Apple de race heeft gewonnen. Tenzij Huawei nog komt met een last minute lancering voordat de nieuwe iPhones in de winkel liggen.

iPhone X neural-engine

TrueDepth selfie camera

Hoewel de iPhone X niet als eerste komt met een TrueDepth selfie camera, heeft Apple hem wel uitgerust met wat speciale features. Zo kun je de 7 megapixel lens gebruiken om een mooi bokeh effect te creëren met een scherpe voorgrond en wat meer wazige achtergrond.

iPhone X selfie camera

Griezelig echt lijkende Animoji’s

Van de serieuze chipset gaan we naar de wat meer gezellige Animoji’s. Dit zijn 3D avatars in verschillende uitvoeringen, zoals een robot, een een eenhoorn, en zelfs een op de één of andere manier schattig uitziende drol. De TrueDepth camera houdt de bewegingen van je gezicht in de gaten en brengt deze over op de nieuwe Animoji’s, welke eigenlijk gewoon bewegende 3d emoji’s zijn. Op deze manier kun je wel veel accurater overbrengen hoe je je precies voelt.

iPhone X als eerste met Animoji's

4K video’s opnemen met een snelheid van 60fps

Met de iPhone 6s konden we uiteraard al 4k video’s maken, maar als we eerlijk moeten zijn werkte dit nog niet optimaal. Met de iPhone X werkt het pas echt goed en kun je nu video’s maken zonder tijdslimiet. Daarnaast kun je de video’s opnemen met een snelheid van 60 fps en zijn er uitstekende video stabilisatie features.

Professionele belichting

Met de zogenaamde Portrait Lighting opties werken de dieptewaarnemende camera’s samen met de gezicht mapping software om verschillende belichtingseffecten te creëren. Zo kun je onder andere kiezen tussen natuurlijk licht, studio belichting en belichting voor een op een podium.

iPhone X Portrait Lighting

Eerste smartphone met True Tone display

De True Tone displays zagen we voor het eerste bij de iPad en de technologie is nu overgewaaid naar de iPhone X. Op een True Tone display lijken de kleuren veel natuurlijk en, zoals de naam al aangeeft, veel “echter”. Dit krijgt het display voor elkaar door de kleuren aan te passen aan de omgevingsomstandigheden. Met veel kaarsen om je heen krijg je bijvoorbeeld warmere kleuren dan wanneer je buiten in de sneeuw staat.

Super 1080p slowmotion tot 240 fps

Als je ooit echt ontzettend langzaam iets in beeld hebt willen brengen, ga je met de iPhone X helemaal uit je dak. Met de iPhone 7 kon je 1080p video’s tot 120 fps opnemen. Met de iPhone wordt deze snelheid verdubbeld naar 240 fps.

iPhone XQuad-LED True Tone flash met Slow Sync

De iPhone 7 kwam al met Quad-LED True Tone flash, maar met de iPhone X heeft Apple hier nog Slow Sync aan toegevoegd. Deze Slow Sync feature zorgt ervoor dat een lange sluitertijd wordt gecombineerd met een korte stroboscooppuls. Praktisch gezien betekent dit dat je met een wat mindere verlichting het object op de voorgrond wat helderder op de foto krijgt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters