iPhone X firmware verklapt nieuwe features iOS 11

Eerder vonden verschillende ontwikkelaars al behoorlijk wat informatie over de iPhone X in de firmware van Apple’s slimme HomePod speaker. Nu is de firmware van de iPhone X zelf gelekt en deze heeft natuurlijk nog meer te vertellen over het nieuwe toestel. De code werpt meer licht op Apple’s Face ID, Animoji’s en de statusbalk.

Face ID gezichtsherkenningsfeature

De HomePod firmware gaf al aan dat het aankomende toestel uitgerust zou zijn met geavanceerde gezichtsherkenningsmogelijkheden. Zo zou de scanner vanuit meerdere hoeken werken en zou je iPhone X je zelfs al liggend op tafel nog kunnen herkennen. De iPhone X code voegt hieraan toe en geeft aan dat de naam voor de gezichtsherkenningsfeature Face ID gaat heten. Verder laat een gelekte setup-animatie zien dat je je hoofd zal moeten bewegen voor de camera en verschillende hoeken van je gezicht zal moeten tonen. Op deze manier kan het systeem je van alle kanten scannen en dus ook weer van verschillende hoeken herkennen. Dankzij een tweet van Guilherme Rambo zien we precies hoe dit setup proces in zijn werk gaat.

Animoji’s nemen je gezichtsuitdrukking over

Daarnaast zou Apple ook de emoji’s hebben aangepakt en ze wat meer leven hebben gegeven met als resultaat een nieuw emoji ras: de Animoji’s. Apple zou deze zelf beschrijven als geanimeerde berichten, welke je eigen stem en gezichtsuitdrukking overbrengen. Blijkbaar zou je via de Face ID scanner een gezichtsuitdrukking kunnen opnemen en deze overbrengen op een Animoji. Op deze manier kun je eindelijk echt laten zien hoe je kijkt, in plaats van een emoji te gebruiken welke nooit perfect je gemoedstoestand kan overbrengen. En je had het al van de naam kunnen afleiden, maar deze Animoji’s zijn inderdaad geanimeerde gezichtjes.

Animoji's op iPhone X

iPhone X statusbalk animeert

Als laatste verklapt de firmware ook nog een paar aanpassingen van de statusbalk helemaal boven. Deze zou niet meer over de hele breedte van het toestel worden ingezet, maar alleen aan de linker en rechterkant. Links zouden tijd en locatie informatie weergegeven worden, terwijl rechts gereserveerd zou zijn voor wifi en netwerk informatie samen met de status van je batterij. Daarnaast zullen de icoontjes wat meer levendig zijn en in en uit animeren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters