Deze zes dingen werken bij de iPhone X net iets anders

Zoals we weten komt de iPhone X zonder fysieke homeknop aan de voorkant. Als je gisteren de nieuwe iPhone hebt weten te bemachtigen, zal het zeker wel even wennen zijn. Deze zes dingen werken namelijk net even iets anders op de iPhone X dan je gewend bent.

Alleen voor jouw ogen

Eén van de grote features van de iPhone X is natuurlijk Face ID. Behalve je toestel ermee ontgrendelen is het scannen van je gezicht ook voor andere dingen handig. Zo kan het toestel de preview teksten van je notificaties inkorten, zodat nieuwsgierige ogen niet kunnen zien wat er staat. Jouw ogen mogen uiteraard wel de boodschappen lezen. Als het toestel bemerkt dat je naar het scherm kijkt, worden de notificaties automatisch opengeklapt. Ook kun je instellen dat wanneer je wegkijkt van het toestel, de helderheid meteen wordt verlaagd om je batterij te besparen.

iPhone X

Screenshots zonder homeknop

Om een screenshot te maken, gebruikt je een andere combinatie van knoppen dan je gewend bent. In plaats van de homeknop en sleep/wake knop aan de zijkant, gebruik je nu sleep/wake en de knop om het volume hoger te zetten. Als je hierbij je toestel met één hand vasthoudt, lijkt het net alsof hij ook een knijpbare rand heeft.

Naar het homescherm

Die fysieke homeknop gebruikte je vroeger ook om weer terug te keren naar je homescherm. Wat nu te doen? Voortaan swipe je van onderaan het toestel naar boven om dit te bewerkstelligen.

Kom uit standby

Normaal gesproken gebruik je de fysieke homeknop ook om het toestel weer uit zijn sluimer te halen. Maar wat doe je als er geen homeknop is? Bij de iPhone X tap je op het display om het toestel te wekken en je kunt daarnaast ook het toestel oppakken of natuurlijk de knop aan de zijkant gebruiken.

iPhone X

Waar is Siri?

Waar die homeknop wel allemaal niet goed voor was. Ook Siri werd met de fysieke knop opgeroepen. Gelukkig woont de assistent nog wel in het toestel en kun je gewoon een andere knop gebruiken om te babbelen. In plaats van de homeknop, houdt je nu de sleep/wake knop lang ingedrukt. Je kunt overigens ook Apple Pay met deze knop oproepen, wanneer je toestel vergrendeld is. Druk hiervoor twee keer snel op de knop aan de zijkant.

Je iPhone X uitschakelen

Als je zoals vanouds je nieuwe iPhone X probeert uit te schakelen met de knop aan de zijkant, weet je dat je nu Siri kunt verwachten. Maar hoe zet je dan wel je toestel uit? Hiervoor houdt je de sleep/wake knop en de volumeknop, om het geluid zachter te zetten, tegelijkertijd in. Pas op dat je niet de andere volumeknop te pakken hebt, want daar maak je dus een screenshot mee.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters