iPhone X verslaat Galaxy Note 8 in OLED burn-in test

De iPhone X is de eerste smartphone van Apple met een OLED-scherm. Dat zorgt voor dieper zwart, mooiere kleuren en verbruikt minder accu, maar heeft ook een aantal nadelen. Een van die nadelen is inbranden van het scherm. Ook wel burn-in genoemd.

iPhone X verslaat Samsung Galaxy Note 8

Het OLED-scherm van de nieuwe iPhone blijkt slechts minimaal vatbaar voor inbranden. Zelfs na meer dan 20 dagen een afbeelding op maximale helderheid tonen, valt de impact enorm mee. De iPhone X scoort ook een stuk beter dan de Galaxy S7 Edge en Galaxy Note 8 van Samsung. Opmerkelijk, omdat het scherm van de iPhone X door Samsung wordt gemaakt.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.
Samsung Galaxy Note 8 iPhone X OLED

De Koreaanse website Cetizen deed een uitvoerige test. Na een week dezelfde afbeelding tonen, waren op het scherm van de Galaxy Note 8 duidelijk sporen van inbranding te zien. De iPhone X en Galaxy S7 Edge waren na een week nog niet zichtbaar ingebrand.

De ultieme test: na drie weken

Na ruim 510 uur, oftewel drie weken constant dezelfde afbeelding getoond te hebben, zien alle schermen er gehavend uit. De afbeelding is op de Galaxy Note 8 vrijwel geheel ingebrand, terwijl de Galaxy S7 Edge het iets beter doet. De iPhone X laat de minste sporen van inbranden zien.

Samsung Galaxy Note 8 iPhone X OLED

Dit is natuurlijk een extreme test. Niemand zal bewust drie weken lang bewust éen afbeelding op zijn scherm laten staan, maar misschien wel onbewust. iOS toont namelijk elementen zoals de klok, het bereik en Wi-Fi-icoon op een vaste plaats. Om inbranden tegen te gaan, worden deze elementen wel regelmatig enkele pixels verplaatst.

Het scherm van de iPhone X wordt door Samsung geproduceerd, maar wel volgens de specificaties van Apple. Dat is waarschijnlijk waarom de Apple-smartphone beter presteert. Check ook het laatste nieuws over de opvolger van de iPhone X!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters