Onvermijdelijk: aanschouw de eerste gebarsten iPhone X

Twee dagen geleden was het een heugelijke dag voor iPhone fans. De iPhone X was eindelijk beschikbaar in de winkel en ook gelukkige preorder klanten mochten het toestel in ontvangst nemen. Voor sommige fans was de vreugde helaas maar van korte duur. De eerste iPhone X handsets zijn namelijk al gevallen en gebarsten. Het geweldig sterke glas van Apple blijkt toch misschien minder sterk te zijn dan gehoopt.

Eerste gevallen gebarsten iPhone X panelen duiken op

Op Youtube kanaal FUN 360 is een filmpje te zien van het resultaat van het laten vallen van je iPhone X. De titel is “iPhone X drop test result” en we kunnen stellen dat het toestel de drop test niet helemaal heeft overleefd. En daar waar normaal gesproken alleen je display vol met barsten zit, heeft de iPhone X aan de achterkant ook glas. Het resultaat is barsten aan zowel de voor- als achterkant. Natuurlijk weten we niet wat de omstandigheden van de val waren. Hopelijk ging het niet om een simpele val uit een broekzak of van de trap.

Helaas is dit niet het enige geval van een gebarsten iPhone X toestel. Eén voor één beginnen steeds meer beelden van kapot gevallen telefoons online te verschijnen.

Kosten iPhone X reparatie kunnen behoorlijk oplopen

Natuurlijk kan zulke heftige schade voorkomen worden door een stevig hoesje voor het toestel te kopen. Een gebarsten paneel kan namelijk een behoorlijk duur grapje worden. Zelfs met AppleCare+ betaal je voor het repareren van het glas aan de achterkant 99 euro. Bij een tweede reparatie ben je weer 99 euro kwijt. Maar daarna is AppleCare+ klaar met je en worden de kosten een stuk hoger. De kosten om voor een derde keer de achterkant van de iPhone 8 te repareren bedragen al 349 euro en voor de iPhone X zal dit nog een stukje hoger liggen. Overigens kost het repareren van je display de eerste twee keer maar 29 euro met AppleCare+.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erik -

  Samsung Galaxy
  Wie in de test een reden ziet om voor de Galaxy S8 van concurrent Samsung te gaan, moet weten dat ook die bij een val snel defect raakt. In zijn test eerder dit jaar oordeelde SquareTrade dat de Galaxy S8 zelfs de eerste telefoon ,,die kapot ging bij de eerste val op alle zijden.”

  Ilona Braam, zelfs de nieuwste Samsung toestellen blijken slecht tegen vallen te kunnen!
  En ook hier liggen de reparatie kosten extreem hoog

 2. Anouk -

  Zelfs met AppleCare+ betaal je voor het repareren van het glas aan de achterkant 99 euro. Bij een tweede reparatie ben je weer 99 euro kwijt.

  Overigens kost het repareren van je display de eerste twee keer maar 29 euro met AppleCare+.

  Euh.. Wat kost het nu om met AppleCare+ je scherm te laten repareren?

 3. Gerrit -

  Bedankt Ilona!
  Ik ga voor het eerst mijn nieuwe iPhone verzekeren, of tenminste daar over nadenken. Gelukkig heb ik nog een paar week ivm de levertijden.

 4. Paatskie -

  Pro Apple, Pro Samsung, blijft altijd een zinloze discussie.

  Feit is wel dat dit een compleet zinloos artikel is. Als je een mobiel laat vallen kan hij kapot gaan…als je zo onvoorzichtig omgaat met een mobiel van + 1000 euro heb je naar mijn idee geen recht van klagen. Ik zelf heb de iPhone 7 Plus, die in het jaar dat ik hem heb nog geen enkele keer is gevallen.

  Ik heb de drop test gezien van EverythingApplePro, ondanks dat hij behoorlijk pro Apple is laat hij zien de de iPhone X best wat kan hebben en zeker geen slap mobieltje is. (Voor de geinterseerde: https://www.youtube.com/watch?v=8vHCBwJVeO4)

  Een nadeel aankaarten is niet verkeerd, maar laat ook de andere kant zien. Dit is gewoon slecht schrijven…behalve als het doel is om het Apple & Samsung kamp tegen elkaar op te zetten, in dat geval: Bravo!

 5. Krasje42 -

  Owjee zijn alle azijnzeikers wakker.

  Als je een revieuw niet bevalt sla je het toch over. Is niet zo moeilijk.

  Als je vind dat de revieuws te anti Apple zijn en te veel pro Android dan lees je hier niet meer. Als je dat wel blijft doen en je ergert je keer op keer lijkt mij dat niet goed ( stress>hartkachten ect) .

  1. Erik -

   Samsung Galaxy
   Wie in de test een reden ziet om voor de Galaxy S8 van concurrent Samsung te gaan, moet weten dat ook die bij een val snel defect raakt. In zijn test eerder dit jaar oordeelde SquareTrade dat de Galaxy S8 zelfs de eerste telefoon ,,die kapot ging bij de eerste val op alle zijden.”

 6. Uitkijken -

  Dan moet je gewoon beter voor je telefoon zorgen door bijvoorbeeld een hoesje aan te schaffen dat schokbestendig is. Het zijn juist dit soort verhalen die er voor zorgen dat mensen gaan twijfelen over dit product, terwijl het eigenlijk een heel handig en stevig toestel is.

 7. Erik -

  Beste Ilona Braam
  Het begint er langzaam erop te lijken dat je een ware anti campagne bezig bent tegen de concurentie van Samsung…
  Ik heb al klacht ingedient bij allaboutphones, wegens het naleven van de richtlijnen van journalistiek.
  Ook ben ik het met hotemetoot eens.
  Ook de S8 LIJN heeft hier last van en was toen in het nieuws…
  Stop hiermee of ik ga op hogere hand een klacht indoenen..

  1. Jan -

   Volgens mij hebben ze hier het in bijna elk artikel wel over de batterij van de Galaxy Note 7 of de positie van de vingerafdrukscanner van de Galaxy S8. Komt er een keertje een bericht over een probleem van een iPhone, dan komen gelijk alle Apple volgelingen in opstand. Doe eens normaal man.

   1. Erik -

    Ik lees nergens iets over de note 7 de laatste 2 maanden.
    Ook over vingerafdrukscanner lees je niet veel.
    Samsung fanboy (Jan)

   2. Jan -

    Erik. Ik typ dit in op mijn iPad Air 2 op iOS 11.0.2. Ik denk dat het bij jou een gevalletje conspiracy theory paranoia is. Ik heb zowel Apple als Android. Beiden hebben voor- en nadelen. Dat ze hier een probleem met het zo breekbare iPhone X glas aankaarten vind ik juist goed voor de geïnteresseerde consument, net als de waarschuwing voor de slechte positie van de Galaxy S8-vingerafdrukscanner. Je gaat er immers een hoop geld voor neertellen. Ik was van plan een LG V30 te kopen. Dankzij de berichtgevingen over het schermprobleem heeft mij dat €900 bespaard. Jij reageert op de berichten als een klein kind. Als ik jou was zou ik mijn voordeel doen aan berichten die valide problemen aankaarten.

   1. Erik -

    Jan zie: Samsung Galaxy
    Wie in de test een reden ziet om voor de Galaxy S8 van concurrent Samsung te gaan, moet weten dat ook die bij een val snel defect raakt. In zijn test eerder dit jaar oordeelde SquareTrade dat de Galaxy S8 zelfs de eerste telefoon ,,die kapot ging bij de eerste val op alle zijden.”

 8. Hotemetoot -

  Ilona, truffeltje….
  Lekkere stemming makerij. Als je een telefoon hard laat vallen, komen er barsten in. Als ik een auto tegen een muur rijd, maakt het geen flikker uit of het een fucking BMW of een Darcia is. Een dure Pers wordt niet droger in een een wasdroger droogt dan een goedkope vullisbak kat.

  Houdt verdomme eens op met deze stemmingmakerij. Dank

   1. Hotemetoot -

    Ik heb meerdere malen Ilona -en ook Noah per e-mail – gevraagd om wat objectiever te zijn.
    Kritisch zijn mag. Moet zelfs, maar het Hosanna-Samsung en Evil-Apple is wel erg doorzichtig en begint absurde vormen aan te nemen.

  1. Bob -

   Als Erik en jij in elk artikel gaan zeiken over dat Allaboutphones pro-Samsung is, waarom lezen jullie deze site dan nog? Jullie verzieken de reacties met dat geklaag. In pro-Apple artikels zien we jullie niets schrijven. Toch duidelijk wie hier de pro-Applefan is.

   Verder is Samsung met veel zaken ver vooruit op Apple, dat kan niemand ontkennen, want het is gewoon de waarheid. Het enige waar Apple op dit moment de beste in is, zijn de A11-chips.

   1. Hotemetoot -

    En A10 ook! En software updates..,
    Als het bijna een jaar moet duren voordat Samaunf eens een keer met Android O gaat komen is triest.

    En kom nou niet met spec cijfers, dat is niet relevant bij Android-> iOS vergelijkingen..,

   2. Ree -

    Je kan iOS en Android-updates ook niet helemaal naast elkaar leggen. Een nieuwe iOS-versie is niet hetzelfde als een nieuwe Android-versie. Verder gaat bij Android veel via de playstore qua beveiligingsupdates. En dat gaat gewoon tot in lengte van jaren door. Hoewel dit niet perse betekent dat ook zaken geüpdatet worden die meer op kernel-niveau gefixt moeten worden, wat bij Apple wel zo is.

   3. Erik -

    Beste BOB vele mensen zijn het met mij eens dat niks meer aan deze site klopt.
    Nu.nl, Tweakers, gsmhelpdesk, etc wijzen erop dat ook de S8, S8+ en de note 8 niet tegen vallen kunnen!
    En dat de note 8 last heeft van ingebrande schermen.

    Samsung Galaxy
    Wie in de test een reden ziet om voor de Galaxy S8 van concurrent Samsung te gaan, moet weten dat ook die bij een val snel defect raakt. In zijn test eerder dit jaar oordeelde SquareTrade dat de Galaxy S8 zelfs de eerste telefoon ,,die kapot ging bij de eerste val op alle zijden.”

  2. pascal -

   Beste hotemetoot,

   Er bestaan crashtests om te kijken met welke impact de berijders het overleven. Een test om te bekijken bij welke impact een telefoon het overleeft klinkt me niet vreemd in de oren.

   Bijna iedereen ( behalve jij) laat de gsm wel eens vallen en als er dan direct een grote kans is dat hij kapot is dan is dat zonde van de €1300,-…….

   Mijn windows phone ( ja ik weet het) valt regelmatig en pas toen hij klem zat tussen de scharnier van de bank ging hij kapot maar bleef gewoon bruikbaar.

   1. Bob -

    Beste Erik, dat kan allemaal heel goed zijn, maar als jij vindt dat deze site op zwart moet, waarom ga je dan niet zelf weg?
    Denk je nou werkelijk dat het veel gaat helpen als jij in elk artikel dezelfde reactie gaat plaatsen? Dan ben je eraan voor de moeite. Wat een kinderachtig gedoe. Hoe oud ben je? 10?

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters