iPhone X is geen flop, maar een leidraad voor de komende tien jaar

De laatste tijd zijn er wat zorgwekkende berichten over de iPhone X in het nieuws geweest. De verkoopcijfers zouden enorm tegenvallen en als gevolg daarvan zou het dure toestel na de herfst niet meer geproduceerd worden. Je zou zeggen dat dit erop duidt dat de iPhone X is geflopt, maar Tim Cook ziet dat helemaal anders. De iPhone X is niet geflopt, maar doet zijn werk prima als voorbeeld voor iPhones van de komende tien jaar.

iPhone X laat de weg zien

Het klinkt misschien als een flauwe smoes, maar het is niet de eerste keer dat er naar de iPhone X wordt verwezen als leidraad voor een nieuwe generatie iPhones. Toen het toestel vol trots werd onthuld in het Steve Job Theater in Cupertino (en de pas onthulde iPhone 8 zelfs een beetje werd gebasht), liet Cook ook al weten dat het toestel het pad liet zien van de technologie van het komende decennium. Daarom zou het toestel ook zo bomvol met allerlei innovaties zitten. De maand daarop beschreef designer Jony Ive het toestel als een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Apple.

Tim Cook iPhone X

Dure iPhone doet het helemaal niet slecht

Behalve dat Cook heeft laten weten dat de iPhone X zijn rol als toekomstbeeld goed vervult, maakt hij ook korte metten met de berichten dat de verkoopcijfers zouden tegenvallen. Cijfers van het analyse bedrijf Canalys zouden namelijk laten zien dat de iPhone X het best verkochte toestel was in het laatste kwartaal van 2017. Daarnaast zou de smartphone welke week de beste verkochte iPhone zijn geweest sinds de lancering.

Alles is relatief

Op zich klinkt dat natuurlijk goed, maar het zijn relatieve resultaten en het hoeft niet per se te betekenen dat het goed gaat met de iphone X. Het feit dat het toestel het vaakst werd verkocht is in het laatste kwartaal is niet zo gek. Het is één van de weinige toestellen die in het laatste kwartaal is gelanceerd en bij een lancering loopt het meestal wel storm. Het gaat er vooral om hoe een toestel het daarna doet.

iPhone X

Face ID goed ontvangen

Om de iPhone X nog verder in een goed daglicht te zetten, heeft Cook ook meteen een paar mooie features van het toestel in de spotlight gezet. De A11 Bionic chipset zou ideaal zijn voor augmented reality toepassingen, waarbij je niet zoals bij VR wordt geïsoleerd. De menselijke prestaties zouden er juist door versterkt en vergroot worden. Ook de kwaliteit van de camera en de iOS 11 developer tools werden even genoemd. Face ID zou zeer goed zijn ontvangen door gebruikers en dat is mooi, aangezien alle nieuwe iPhones met de gezichtsscanner zouden komen.

Wel of niet kopen?

Het lijkt er dus op dat de iPhone X (wel of niet zo bedoeld) een opstap model is voor de nieuwe generatie, maar dat hij zelf binnenkort zal verdwijnen om ruimte te maken voor de iPhones van de toekomst. Het zou een reden kunnen zijn om hem niet te kopen, of misschien juist wel. Hij zou over tien jaar misschien nog duurder kunnen zijn als collector’s item. Of hij nou verdwijnt of niet, als je hem hebt zou je in principe weer tien jaar vooruit moeten kunnen. Tenzij je toestel op een gegeven momen stiekem langzamer wordt gemaakt natuurlijk.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters