Oeps, binnen een kwartier 370.000 dollar aan iPhone X-toestellen gestolen

De verkoop en levering van de iPhone X is vandaag wereldwijd van start gegaan. Een moment waar menig Apple-fans al een tijd naar uitkijkt. Maar dat geldt niet alleen voor fans, het dure toestel is een waardevolle prooi voor criminelen.

De iPhone X wordt een geliefd exemplaar voor diefstal

Terwijl velen maar al te graag een iPhone X willen bemachtigen, is er ook veel over de prijs gesproken. Het toestel is namelijk nogal prijzig. In Nederland betaal je minimaal 1159 euro voor een los toestel. Zijn de bezorgbusjes de komende tijd veilig?

In San Francisco is namelijk een UPS bezorgbus leeggeroofd. Bij een Apple Store in San Francisco stond een UPS bezorgbus met daarin meer dan 300 iPhone X-toestellen. 313 om precies te zijn. De bezorgbus zat op slot terwijl de bezorger een pakketje om de hoek afleverde. Zijn afwezigheid duurde zo’n 15 minuten. Binnen die tijd is het 3 dieven gelukt om de bezorgbus open te breken en er met de buit vandoor te gaan. In de Verenigde Staten zijn de toestellen iets goedkoper (999+ dollar) dus komt dat neer op een buit van zo’n 370.000 dollar. Dat is niet mis, en gemakkelijker dan het overvallen van een bank.

Nog niet gepakt

De dieven zijn nog steeds niet gepakt, maar duidelijk is wel dat het om een doelgerichte actie gaat. De guys waren op de hoogte van de afwezigheid van de bezorger en wisten wanneer ze hun kans kopen grijpen. Apple weet overigens wel exact over welk IMEI serienummer de gestolen toestellen beschikken dus dat kan ze eventueel in de zaak helpen.

Wij zijn benieuwd of zo’n incident ook in Nederland gaat plaatsvinden. Weet wel dat de iPhone X een gewild exemplaar is, omdat het toestel immers veel geld oplevert. Laat ‘m dus lekker in je broekzak als je over straat wandelt. Geen fan van de iPhone X, maar wel van de notch? Zo krijg je de inham van de iPhone X op elke iPhone.

Via: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hotemetoot -

    Hoi, geen review van deze phone? Waarom verbaast mij dit niet?
    Oh-oh, wel een geil verhaal over de S9, maar over de vandaag uitgekomen iPhone X.
    Geweldig weer

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters