Dit is de geheime iPhone X die Apple nooit uitbracht

Nieuwe gadgets kunnen niet zomaar uitgebracht worden. Eerst moeten verschillende instanties en commissies de hardware certificeren. In Amerika is daarin vooral de Federal Communications Commission (FCC) belangrijk. De instantie moet de foto’s van de certificatie 180 dagen geheim houden. Ook die van de iPhone X.

Dit is de onuitgebrachte gouden iPhone X

Anders worden nieuwe smartphones al voor de officiële onthulling getoond. Sommige toestellen worden na de certificatie echter alsnog geschrapt, waardoor we na 180 dagen opeens een voorproefje krijgen op een smartphone die wellicht nooit uit gaat komen. Dat geldt ook voor de langverwachte gouden iPhone X.

Voor de onthulling van de iPhone X wezen geruchten op een gouden variant. Dat model is echter nooit uitgekomen. Klopten de geruchten dan toch niet? Die vraag bleef lang onbeantwoord, tot nu. De 180 dagen sinds het bezoekje van de iPhone X aan de FCC zijn nu namelijk verlopen.

Gouden iPhone X

En wat treffen we aan? Precies, een gouden iPhone X. De kleur komt exact overeen met die van de gouden iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Juist daarom was het zo’n verrassing toen Apple de variant uiteindelijk schrapte. Uiteindelijk kwamen er slechts twee kleur-opties uit: Space Gray en White/Silver.

Naar verluidt liep het bedrijf tegen onvoorziene problemen op met de productie. Overigens lijkt het er nu sterk op dat Apple wel aan een gouden variant van de iPhones van eind dit jaar werkt. De gouden variant van de huidige iPhone X zal echter naar verwachting niet meer uit gaan komen.

Gouden iPhone X Gouden iPhone X

Dit is dus een zeldzaam voorbeeld van een onaangekondigd product dat Apple indirect zelf heeft gelekt. Vorige week dook een interne memo op waarin nadrukkelijk tegen het lekken van geheime informatie werd gewaarschuwd. Gezien het aantal leaks rondom de iPhone X van vorig jaar, wordt dat nog een pittige klus.

Wil je toch een nieuw kleurtje van de iPhone X? Dan ben je aan het juiste adres bij de gloednieuwe rode uitvoeringen, die je hier kunt checken.

🔥Lees ook: Een goedkopere HomePod gaat Apple’s probleem niet oplossen 

iPhone SE 2

De headphone jack leeft voort: Is dit de iPhone SE 2? lees verder

Apple iPhone X

Apple overweegt ‘simpelere’ namen voor nieuwe iPhones lees verder

Oppo F7

Oppo lanceert F7 smartphone als persoonlijke beauty assisistent lees verder

OnePlus 6

Gelekte foto toont OnePlus 6 met scherm aan lees verder

OnePlus 6 wit

Witte variant OnePlus 6 in vol ornaat gelekt lees verder

iPhone X met OLED display

‘iPhone X is dood en wordt niet meer geproduceerd’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters