Volgende probleem iPhone X duikt op: groene lijnen?

Sommige iPhone X-gebruikers ontdekten de afgelopen week een iets minder welkom detail op hun scherm: een groene lijn. Het afgelopen weekend doken er meerdere foto’s op van het fenomeen. Het gaat om een groene lijn die van boven naar beneden over het OLED-paneel loopt. 

Groene lijn op OLED-paneel iPhone X

Het is op het moment van schrijven onduidelijk hoeveel gebruikers hier last van hebben. Er wordt gespeculeerd dat het om een probleem met het elektrische circuit gaat, waardoor lijntjes met groene sub-pixels geactiveerd worden. De iPhone X is dan ook niet het eerste slachtoffer van dit bekende probleem: vorig jaar zagen sommige gebruikers van de Samsung Galaxy S7 Edge ook roze lijnen op hun scherm.

Apple iPhone X groene lijn

Volgens Samsung ging het om een hardware-probleem. Ook de Motorola DROID Turbo 2 werd getroffen door dit probleem. In het geval van Motorola was er een verticale roze lijn te zien. Ook toen bleek het om defecte hardware te gaan. Het lijkt er dan ook sterk op dat de iPhone X niet gefixt kan worden met een software-update. Dat wordt nog eens bevestigd door het verhaal van een gebruiker die met zijn defecte toestel naar de Apple Store ging.

Maak je geen zorgen

Daar kreeg hij direct een nieuw exemplaar. Dat wijst erop dat het dus niet aan de software ligt, maar aan defecte hardware. Bovendien erkent Apple dus de problemen en krijg je gewoon een nieuw toestel. Nogmaals: het is onduidelijk om hoeveel incidenten dit gaat. Door het internet kan een handjevol getroffenen opgeblazen worden door een zogenaamd groot probleem. Tot nu toe zijn er zo’n 25 gebruikers geweest die online klaagden over de groene lijn.

Apple iPhone X groene lijn

 

Moeten we ons zorgen gaan maken? Voorlopig niet. Bovendien gaat het hier om Apple, een techgigant met een razendsnelle klantenservice. Je hoeft dus niet bang te zijn om het peperdure toestel in huis te halen. Wanneer bij jou ook die groene lijn verschijnt, kun je meteen een Apple Store binnenwandelen. Wordt vervolgd!

Check ondertussen de andere problemen van de iPhone X. En bewonder de iPhone X Plus, een fictief toestel dat een Nederlandse designer in het leven heeft geroepen.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters