Apple verkoopt eindelijk accessoire die een hoop iPhone-problemen oplost

De iPhone X en iPhone 8 zijn mooie toestellen, maar ze hebben een nadeel: je moet afscheid nemen van de headphone jack. Nu heeft Apple gelukkig zelf een oplossing zodat je naar je muziek kunt luisteren terwijl je iPhone opgeladen wordt. Nog meer dongles!

iPhone X en iPhone 8: geen headphone jack

De iPhone 8 en iPhone X hebben geen headphone jack. Net zoals hun voorgangers, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Apple’s keuze was vorig jaar op zijn zachtst gezegd controversieel. Het bedrijf noemde het zelf #courage, maar dankzij vage verklaringen zijn consumenten nog steeds niet overtuigd. Ja, technologie moet vooruit, maar is dit de manier?

Volgens Apple wel, maar toch helpt het bedrijf je nu een handje. Vorig jaar leverde de techgigant al zelf een dongle voor in je lightning-port, waar je ‘ouderwetse’ koptelefoon gewoon inpast. Maar ja, wat als je nou net ook je toestel wilde opladen? Dan had je een probleem. Is dat nou echte innovatie?

Apple iPhone 8 iPhone X dongle headphone jack

Nu komt Apple zelf met een oplossing: de Belkin Rockstar. Je kunt in de Apple Store terecht voor een dongle waar zowel je oplaadkabel als je koptelefoon tegelijkertijd in terecht kunnen. Zo kun je dus gewoon je podcast verder luisteren op je iPhone 8 of iPhone 7, terwijl je accu langzaam vol loopt. Althans, als je daar veertig euro voor over hebt.

Welkom in dongle-hell

Overgangsfase

Heb je toch al een nieuwe koptelefoon met een Lightning connector gekocht? Dan is er ook een dongle met twee Lightning ports. Welkom in dongle-hell, we typen dit artikel op een MacBook met een halve jungle aan dongles en kabels. Ja, we kijken uit naar de toekomst, maar we zitten in een ontzettend onhandige overgangsfase.

Apple iPhone 8 iPhone X dongle headphone jack

Overigens is Apple hier niet de enige in. De nieuwe Google Pixel heeft waarschijnlijk ook geen headphone jack. Dat is opmerkelijk, want vorig jaar grapte Google nog over de controversiële keuze van Apple. Maar ja, bij Google kun je wel gewoon de standaard gebruiken waar iedereen voor gaat: Type-C USB. Apple gaat weer eigenwijs voor zijn eigen standaard, ondanks alle nadelen. Heb jij de nieuwe dongles al in je winkelmandje zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters