Apple verkoopt eindelijk accessoire die een hoop iPhone-problemen oplost

De iPhone X en iPhone 8 zijn mooie toestellen, maar ze hebben een nadeel: je moet afscheid nemen van de headphone jack. Nu heeft Apple gelukkig zelf een oplossing zodat je naar je muziek kunt luisteren terwijl je iPhone opgeladen wordt. Nog meer dongles!

iPhone X en iPhone 8: geen headphone jack

De iPhone 8 en iPhone X hebben geen headphone jack. Net zoals hun voorgangers, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Apple’s keuze was vorig jaar op zijn zachtst gezegd controversieel. Het bedrijf noemde het zelf #courage, maar dankzij vage verklaringen zijn consumenten nog steeds niet overtuigd. Ja, technologie moet vooruit, maar is dit de manier?

Volgens Apple wel, maar toch helpt het bedrijf je nu een handje. Vorig jaar leverde de techgigant al zelf een dongle voor in je lightning-port, waar je ‘ouderwetse’ koptelefoon gewoon inpast. Maar ja, wat als je nou net ook je toestel wilde opladen? Dan had je een probleem. Is dat nou echte innovatie?

Apple iPhone 8 iPhone X dongle headphone jack

Nu komt Apple zelf met een oplossing: de Belkin Rockstar. Je kunt in de Apple Store terecht voor een dongle waar zowel je oplaadkabel als je koptelefoon tegelijkertijd in terecht kunnen. Zo kun je dus gewoon je podcast verder luisteren op je iPhone 8 of iPhone 7, terwijl je accu langzaam vol loopt. Althans, als je daar veertig euro voor over hebt.

Welkom in dongle-hell

Overgangsfase

Heb je toch al een nieuwe koptelefoon met een Lightning connector gekocht? Dan is er ook een dongle met twee Lightning ports. Welkom in dongle-hell, we typen dit artikel op een MacBook met een halve jungle aan dongles en kabels. Ja, we kijken uit naar de toekomst, maar we zitten in een ontzettend onhandige overgangsfase.

Apple iPhone 8 iPhone X dongle headphone jack

Overigens is Apple hier niet de enige in. De nieuwe Google Pixel heeft waarschijnlijk ook geen headphone jack. Dat is opmerkelijk, want vorig jaar grapte Google nog over de controversiële keuze van Apple. Maar ja, bij Google kun je wel gewoon de standaard gebruiken waar iedereen voor gaat: Type-C USB. Apple gaat weer eigenwijs voor zijn eigen standaard, ondanks alle nadelen. Heb jij de nieuwe dongles al in je winkelmandje zitten?

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters