Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X?

Apple’s iPhone X is één van de laatste toestellen, waar we dit jaar nog op wachten. Hoe lang we nog moeten wachten is echter onduidelijk. Apple schijnt namelijk het ene na het andere probleem te hebben gehad bij de productie, terwijl de lanceringsdatum maar blijft naderen. Nieuwe berichten komen met verontrustend nieuws en het lijkt erg krap te gaan worden voor Apple om de deadline te halen.

Laatste productiefase begint later dan voorspellingen

Eind september doken berichten op over het feit dat Apple nog helemaal niet was begonnen aan de laatste productiefase van de iPhone X. Daar zou het bedrijf pas midden oktober mee beginnen, wat een maand later is dan de voorspellingen in augustus en zelfs twee maanden later dan de voorspellingen van eind juni.

iPhone X Face ID

Hoofdcomponent Face ID nog maar pas verscheept

De grootste reden voor de vertragingen bij de productie van de iPhone X zou te maken hebben met de ingewikkelde True Depth camera en Face ID feature. Het lijkt erop dat Face ID het bedrijf zo’n twee weken voor de geplande lancering nog steeds slapeloze nachten bezorgt. Volgens Digitimes zou een belangrijk onderdeel van de Face ID sensor nog maar pas zijn verscheept door één van Apple’s leveranciers. Het zou gaan om wafer-level optics chips.

Gelimiteerde oplage iPhone X bij lancering

Op 3 november zou de iPhone X eindelijk beschikbaar moeten zijn en vanaf 27 oktober zou het toestel al te preorderen zijn. Natuurlijk wil je dat Apple het voor elkaar krijgt om het toestel op tijd af te krijgen. Maar aan de andere kant wil je weer niet dat het productieproces te haastig wordt doorlopen en er later problemen opduiken. Binnenkort weten we of het allemaal goed is gegaan in de Apple fabrieken. In ieder geval is de verwachting dat de voorraad iPhone X toestellen extreem gelimiteerd zal zijn bij de lancering.

Via: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ruud -

  Hoi,
  Het uitleveren van de eerste iPhones X door Foxconn is maandag begonnen:

  Foxconn Electronics (Hon Hai) has started shipping iPhone X devices, with the first batch of 46,500 units already being shipped out from Zhengzhou and Shanghai to the Netherlands and United Arab Emirates (UAE), respectively, according to a China-based Xinhuanet.com report.

  Dit zal gaan volgens verwachtingen gaan oplopen tot 400.000 iPhones per week. Zal wel later worden, voordat iedereen zijn iPhone X heeft, maar het begin is er.
  Bron, Digitimes.
  Afwachten maar. Er gaan er dus een paar naar Nederland. We zullen het over een paar weken zien wie de gelukkigen zijn. (hoop dat ik daar bij zit).
  Groeten

  1. Thomas -

   Hoi,
   Ik merk dat je bij bepaalde winkels al online een iPhone X kan pre-orderen. Zal er meer kans zijn bij de Nederlandse website van Apple op 27 oktober 09:01 uur of de pre-order plaatsen bij een andere (online) winkel. Het lijkt mij logischer om bij Apple zelf de pre-order te plaatsen omdat je daar dan op 27 oktober 09:01 uur op tijd bij kan zijn en er wellicht al veel mensen een pre-order hebben geplaatst bij de (online) winkels. Vanwege de misschien wel lage oplage iPhone X toestellen in Nederland.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters