Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android

Ben je een van de weinigen die de opvallende inham van de iPhone X juist wel mooi vindt? Dan heb je geluk, want je hoeft geen 1159 euro uit te geven om er van te genieten. Een ontwikkelaar brengt de feature namelijk gratis naar je Android smartphone.

Apple iPhone X: de eeuwige kwestie van de inham

Apple heeft met de iPhone X eindelijk een gloednieuw design geïntroduceerd. Dat is alleen al goed nieuws, want de techgigant bleef gebruik maken van het design uit 2014. Althans, eigenlijk is dat nog steeds het geval. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus moeten het wel gewoon met de dikke schermranden van hun voorgangers doen.

De meningen over het design zijn, op het zachtst gezegd, verdeeld. Zelfs de meest diehard Apple-fans hebben namelijk moeite met een onderdeel: de grote inham aan de bovenkant van het scherm. Het is een element dat we al maanden voor de onthulling voorbij hebben zien komen. Talloze artikelen werden eraan gewijd: Apple, please don’t do this.

APPLE iPhone X

Sterker nog, sommigen zagen het als een teken dat de leaks nep waren. Je kunt zeggen wat je wil van Apple’s hardware, maar het bedrijf weet keer op keer hoogstandjes af te leveren als het om design gaat. Juist daarom leek het velen zo sterk. Helaas bracht de uiteindelijke onthulling toch echt het slechte nieuws: de iPhone X heeft een flinke inham.

Om het nog erger te maken: iOS 11 houdt er amper rekening mee. De inham neemt een hap uit video’s, foto’s en websites. De richtlijnen van Apple zelf verbieden ontwikkelaars om eromheen te werken. Een zwarte balk aan weerskanten van de inham is dus geen optie. Ondertussen kijken we verlekkerd naar de Samsung Galaxy Note 8, een toestel dat het toch wat smaakvoller weet op te lossen. Oftewel: zonder inham.

Nu ook op Android!

Maar wat nou als je het juist mooi vindt, maar geen afscheid wil nemen van Android? Een bizar scenario, maar je weet maar nooit. Dan kun je profiteren van de openheid van Android, want een ontwikkelaar heeft die inham nu ook naar Android gebracht. Een app genaamd XOutOf10 zorgt ervoor dat er een gelijkvormige zwarte hap uit je scherm wordt genomen. Of je nou een spotgoedkope Motorola hebt, of een peperdure Samsung.

iPhone X dunne schermranden

De ontwikkelaar vat het zelf treffend samen: “Je hebt waarschijnlijk goed gelachen om de inham. Maar, je gaat niet 999 dollar uitgeven om het te testen. En nu hoeft dat ook niet meer!” De app is nu verkrijgbaar in de Play Store, en werkt op toestellen met Android Marshmallow 6.0, of nieuwer. De ideale reclame voor de iPhone X, of een mooie manier om je vrienden te plagen?

Bron: Github

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters