Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone

De meeste Android gebruikers maken een bewuste keuze voor Google’s besturingssysteem en zullen niet zo gauw overstappen op een iPhone. Mocht je het interface van de iPhone X echter geweldig mooi vinden, hoef je toch Android niet de rug toe te keren. Zo zorg je ervoor dat je Android toestel lijkt alsof het een iPhone X is.

Launcher om alles te kunnen aanpassen

Uiteraard hebben we het dan niet over het uiterlijk van je telefoon zelf, maar alleen over het user interface. Hiervoor heb je als eerste een launcher nodig. Hiermee kun je je interface naar hartelust customizen en in dit geval op die van de iPhone X laten lijken. Nova Launcher is een goede optie, maar om de iconen groot genoeg te krijgen voor het doel, zou je dan wel de betaalde versie moeten nemen. Deze is echter ook weer niet zo duur en kost 5,25 euro.

Nova Launcher om interface aan te passen

De beruchte inham

Het meest opvallende aan de iPhone X is natuurlijk die inham aan de bovenkant. Hoewel de meeste mensen hem afstotelijk vinden, zijn er toch sinds de onthulling van het toestel verschillende apps verschenen om hem na te bootsen. Black Notch en X Notch geven je meteen ook afgeronde hoeken erbij, terwijl je bij The Notch en XOutOf10 alleen de inham krijgt.

Black Notch app voor iPhone X inham

iOS 11 achtergrond

Uiteraard is het plaatje niet compleet zonder een heuse iOS 11 achtergrond. De verschillende achtergronden kun je downloaden via gadgethacks.com. Na het instellen van je achtergrond ziet je toestel er al behoorlijk iPhone X-achtig uit. Maar we zijn er nog niet.

iPhone X iconen

Uiteraard passen je Android iconen niet bij je iPhone X vermomming en heb je de juiste iOS stijl iconen nodig. Hiervoor moet je weer terug naar de Play Store. Eén van de betere opties is het TrueiOS iconen pakket. De makers wijzen erop dat andere pakketten het iOS gevoel proberen na te bootsen, maar dat de TrueiOS iconen ontworpen zijn om bijna exacte replica’s van de originele iconen te zijn.

TrueiOS iconen

Met het downloaden van de iconen ben je er echter nog niet. Ze moeten natuurlijk niet á la Android iconen worden weergegeven. Hiervoor heb je je launcher app nodig. Open Nova Launcher en ga naar Look & Feel. Kies je iconen pakket en schakel Adaptive icons en Normalize icon size uit. Nu heb je je iOS iconen, maar ze zien er nog niet niet iOS genoeg uit.

Kies in het Desktop menu voor iconen met een grootte van 150 procent (hier heb je dus de betaalde Nova Launcher Prime voor nodig). Kies vervolgens voor: simple scroll effect, three-dot page indicator in wit, 6×4 desktop grid zonder subgrid positioning en het normale lettertype voor de icon labels. Deze opties moet je uitschakelen: wallpaper scrolling, persistent Google search bar en width padding. Ga weer wel voor medium height padding, zodat je iconen niet over de inham komen. De grootte van de tekst hangt af van je toestel. Test zelf welke grootte er het beste uitziet.

Dock

Ook de dock moet aangepakt worden om eruit te zien als de iPhone X. Kies in het Dock menu voor een rechthoekige dock achtergrond in het wit met een transparantie van 50 procent. Ga vervolgens voor een “single dock”en vier dock iconen. Zorg ervoor dat de searchbar in de dock niet aanstaat en schakel width padding weer uit, maar kies voor medium height padding. Ook hier zou je eigenlijk iconen met een grootte van 150 procent moeten instellen.

Nova Launcher

Notificaties

Om de perfecte notificatie badges te simuleren ga je in de Nova app naar “Notification badges”. Kies hier voor “numeric badges”. Er zal je gevraagd worden om TeslaUnread te installeren en om het te laten werken moet je dat ook doen. In het “numeric badge style” menu kies je voor medium badges die rechts boven komen. Kies rood als kleur voor de rand en de badge zelf en wit voor de tekst. Stel als laatste de radius van de hoeken in op 8.

Dan zijn er nog de “zwevende notificaties”. Hiervoor heb je weer een andere app nodig, genaamd Floatify. Gelukkig hoef je hier niet veel in te stellen. De app heeft namelijk al een ingebouwde instelling om iOS 10 na te doen, dat is goed genoeg. Ga in Floatify naar Notifications en dan naar Themes. Kies hier voor iOS 10.

Of gewoon een iPhone X kopen?

Nu ben je er helemaal klaar voor om je Android toestel als (soort van) iPhone X te gebruiken. Je moet echter wel heel graag die interface willen, want het kost je toch best wat moeite om het voor elkaar te krijgen. Misschien is het makkelijker om gewoon volgende maand de iPhone X daadwerkelijk te kopen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters