Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon

Hoewel steeds meer Chinese smartphonemakers hun eigen weg op gaan en komen met unieke vlaggenschepen, stonden de smartphonemakers uit het oosten vroeger vooral bekend als copycats. En ondanks de unieke vlaggenschepen, komen er nog steeds veel klonen van bekende toestellen uit China. Leagoo staat bekend om zijn klonen en na de Leagoo S8, welke verdacht veel op de Samsung Galaxy S8 leek, komt nu de Leagoo S9. En nee Leagoo weet nog niet hoe de Galaxy S9 eruit gaat zien, maar voor de afwisseling is het nu een iPhone X kloon.

Inclusief beruchte inham

De iPhone X kloon komt met de bekende en beruchte inham aan de bovenkant. Hoewel het toestel veel op de iPhone X lijkt, komt het natuurlijk niet in de buurt van wat het echte toestel allemaal kan. Zo is hij niet uitgerust met Apple’s geavanceerde  A11 chipset en uiteraard ook niet de TrueDepth camera met Face ID. In plaats daarvan krijg je een MediaTek P40 chipset in combinatie 6GB RAM en 128GP opslagruimte. En je krijgt er nog een goede oude vingerafdrukscanner bij aan de achterkant.

iPhone X kloon

Dubbele camera met meer pixels

Wel krijg je een iets groter 5.85 inch AMOLED display op het toestel plus een dubbele camera setup aan de achterkant. Net zoals de bij de iPhone X is deze verticaal op het toestel geplaatst. Waar de dubbele camera van de echte iPhone X is uitgerust met twee 12 megapixel lenzen, komt de Leagoo S9 met twee 16 megapixel schieters. Hoewel dit misschien beter klinkt, is de dual camera setup natuurlijk niet even fabuleus als die van Apple. En uiteraard draait het toestel niet op iOS maar op Android.

iPhone X kloon

iPhone X kloon voor een zachte prijs

Maar om te compenseren voor de wat minder geavanceerde prestaties van het toestel, komt de telefoon dan ook wel met een erg zacht prijsje. Vergeleken met de peperdure prijs van de iPhone X, klinkt een prijs van iets meer dan 250 euro wel heel lekker in de oren. Het toestel is op het moment nog niet gelanceerd, dus als je de iPhone X kloon zou willen, moet je nog even wachten. Maar bedenk wel dat je alleen de look krijgt. Als het toestel even goed is als zijn voorganger, zal het helaas niet van de beste kwaliteit zijn. En als je toch zo graag met een iPhone X wilt rondlopen, kun je dan maar beter even gaan sparen in plaats van te gaan voor een toestel dat LEGO, Samsung en Apple tegelijkertijd dupeert.

Via: The Verge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters