Vergeleken met de concurrentie: de iPhone X is meest kwetsbare iPhone ooit

De iPhone X is volgens velen een prachtig toestel, al blijft de zogeheten notch controversieel. De glazen achterkant geeft het toestel een premium feel, al levert dat ook een flink nadeel op: de iPhone X is ontzettend kwetsbaar. iPhones stonden voorheen al bekend om de gevoeligheid voor barsten, maar de nieuwste editie doet daar nog een schep bovenop.

iPhone X droptests

Ach, dat hadden we ook wel verwacht. Wat de boel vervelender maakt, is het feit dat je praktisch een tweedehands iPhone 7 kwijt zal zijn aan reparatiekosten. Tijd voor een goede case dus! In dit artikel zetten we een aantal must-have accessoires voor de iPhone X op een rijtje.

Maar goed, de kwetsbaarheid van de iPhone X hoef je gelukkig niet zelf te ervaren. Daar hebben we YouTubers voor, die allemaal haastig op een geliefd format zijn gedoken: droptests. De eerste video’s bevestigen de kwetsbaarheid van het toestel, maar met een kanttekening. Door het metalen frame weet de iPhone X veel klappen te overleven, waar de iPhone 8 wel keer op keer sneuvelt.

iPhone X is de meest kwetsbare iPhone ooit

Dan hebben we het dus over sensationele video’s. De onderzoekers van SquareTrade, een verzekeringsmaatschappij, pakten het in hun tests wat serieuzer aan. We kennen hun onderzoeken van toestellen zoals de iPhone 8 en Galaxy Note 8. Hun conclusie? De iPhone X is de meest kwetsbare iPhone ooit. Aai…

Waar je vorige iPhones  met een gebarsten scherm meestal kon blijven gebruiken, is dat niet het geval bij de iPhone X. Meestal verliest het scherm dan zijn functionaliteit, wat ook geldt voor Face ID. Het verzekeringsbedrijf geeft de iPhone X een kwetsbaarheidsscore van 90. Ter vergelijking: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en Galaxy Note 8 kregen respectievelijk een 67, 74 en een 80. Een flink verschil dus.

Dit onderzoek bevestigt natuurlijk wat we al hadden vermoed. Houd bovendien in het achterhoofd dat dit bedrijf verzekeringen wil verkopen. Het is duidelijk dat ze het bij het rechte eind hebben, daarvoor hoef je alleen maar naar de iPhone X te kijken. Maar aan de andere kant hebben ze er ook voordeel bij. De bovenstaande video’s zeggen genoeg!

Een ander onderzoeksbureau kwam er deze week achter hoeveel het kost om de iPhone X te maken. Daar kun je hier meer over lezen. Of check het opgedoken design van de Samsung Galaxy S9, het volgende toestel van Samsung!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters