‘Loyaliteit en interesse iPhone-gebruikers lager dan ooit’

Wat je ook van de nieuwe iPhone X vindt, je kunt niet om het succes van de toestellen heen. De iPhone blijft een belangrijke basis voor de recordwinsten die Apple jaar op jaar blijft maken. De andere divisies blijven ook groeien, maar het is duidelijk wat de belangrijkste pilaar is.

Loyaliteit iPhone-gebruikers daalt

Dat gaat de komende jaren ook ongetwijfeld zo blijven. Wat analisten en experts ook zeggen, aan die verkoopaantallen toorn je niet zomaar. Toch zal er een moment komen dat de verkopen wel terug gaan lopen. Dat de records niet meer verbroken worden.

Volgens een onderzoeksbureau aan Wall Street is dat keerpunt dichterbij dan we denken. Een bedrijf genaamd Cowen gebruikt data van investeerders en houdt enquetes onder consumenten, vaak met als basis een simpele vraag: wat wordt jouw volgende smartphone?

Iphone X

Het is een simpele doch effectieve manier om de merkloyaliteit van de consument in kaart te brengen. Het prominente onderzoeksbureau doet dit type onderzoek al sinds de eerste iPhone. Uit het nieuwste onderzoek komen echter opvallende conclusies voort.

Het percentage van huidige iPhone-gebruikers dat van plan is om weer een iPhone te kopen, is nog nooit zo laag geweest (sinds dat dit onderzoek uitgevoerd wordt).

Nog geen paniek

Het is nu niet alsof Apple meteen failliet gaat. Ten eerste is het Amerikaanse bedrijf verbluffend rijk, maar de percentages vallen ook nog mee. 80.5 procent van de huidige iPhone-eigenaren wil nog steeds de nieuwe iPhone gaan kopen.

Dat is een stukje loyaliteit waar weinig merken aan kunnen tippen. Het is echter niet genoeg voor de ambitieuze plannen voor Apple. Bijna iedereen heeft een smartphone, en in ontwikkelingslanden kiest men massaal voor Android, vanwege de prijzen.

iPhone X wallpapers notch
Een iPhone X notch

Voor Apple is het dus zaak om in het Westen consumenten ervan te overtuigen dat van Android over moeten stappen op iOS. Het feit dat het percentage van 87.6 procent in het vorige kwartaal gedaald is naar 80.5 procent dit kwartaal, is dus zorgwekkend.

Pas over een jaar kunnen we hier echt iets zinnigs over zeggen. De timing van Apple’s lancering heeft ook invloed op dit soort onderzoeken, die per kwartaal worden gedaan. De eerste cijfers rondom de verkopen van de iPhone X baren echter zorgen.

Kan Apple de consument opnieuw overtuigen eind dit jaar? Hier check je de plannen voor de opvolgers van de iPhone X. Hier lees je waarom Apple zijn rijkdom absoluut niet gaat gebruiken om Netflix te kopen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters