iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland

Met nog goed een week tot de pre-orders starten, zijn de eerste iPhone X-exemplaren onderweg naar Nederland. De massaproductie bij Apple-leverancier Foxconn is op gang en Nederland krijgt samen met de Verenigde Arabische Emiraten de eerste levering.

Volgens de Chinese site Xinhuanet rollen er per week ongeveer 400.000 iPhones met Face ID en edge-to-edge OLED-scherm van de band bij Foxconn. De eerste zending zou uit 46.500 stuks bestaan.

Lage productiecapaciteit

Hoewel het goed nieuws is dat de eerste batch naar Nederland verscheept wordt, is de productiecapaciteit behoorlijk laag. Het jaar heeft nog 11 weken en met 400.000 stuks per week kunnen er dit jaar nog 4,4 miljoen exemplaren geproduceerd worden. Foxconn is de enige producent en volgens de Chinese bron werden voorheen slechts 100.000 stuks per week geproduceerd. Het is niet duidelijk of er 46.500 exemplaren naar Nederland én de Verenigde Arabische Emiraten verscheept worden, de zending kan ook worden gesplitst.

iPhone X Nederland
De iPhone X is vanaf 3 november te koop, ook in Nederland

De productiecapaciteit zal snel omhoog moeten, want Apple verwachtte dit jaar minimaal 30 miljoen stuks voor verkoop beschikbaar te hebben. In het huidige tempo wordt dat niet gehaald en zullen flinke tekorten ontstaan. De pre-orders starten vrijdag 27 oktober om 09:01 uur Nederlandse tijd en de eerste bestellingen worden vervolgens op 3 november geleverd.

31 procent wil de iPhone X

Onder onze lezers is de iPhone X de populairste nieuwe iPhone. De respondenten die dit jaar een nieuwe iPhone willen, gaan voor de iPhone X. De iPhone 8 is ook nieuw, maar kan op minder belangstelling rekenen. Meer dan de helft van de lezers zei nog geen behoefte aan een nieuw toestel te hebben.

iPhone X Nederland
Bron: OMT Weekend Poll – Aantal respondenten: 7,366

Check ook onze review van de iPhone 8. Of lees waarom het binnenkort tijd is om Pokémon Go weer opnieuw op je smartphone te installeren.
Dit artikel verscheen als eerste op OneMoreThing.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters