Zo gaat de iPhone X notch uiteindelijk verdwijnen

Apple zorgde vorig jaar voor veel ophef met de iPhone X notch. Zelfs Apple liefhebbers waren niet erg te spreken over de inham en het enige dat nog meer over het toestel werd besproken was de hoge prijs. Inmiddels zijn gebruikers gewend geraakt aan het ding en is de rust weer enigszins teruggekeerd. Wat hieraan meehelpt is een overzicht van hoe de notch zich zal gaan ontwikkelen van Reddit gebruiker iamvinoth: the future is bright, the future is notchless.

Evolutie van de notch

In iamvinoth’s overzicht van de notch evolutie beginnen we uiteraard met de iPhone X uit 2017 met zijn allereerste notch. In 2018 zien we dat de inham al een stuk kleiner is geworden om vervolgens in 2020 bijna helemaal te zijn verdwenen. We zien op de iPhone X van dat jaar aan de bovenkant alleen een paar gaatjes voor de sensoren en een opening voor de speaker. In 2025 wordt het al helemaal spannend en bestaat het toestel aan de voorkant alleen nog maar uit display.

iPhone X notch evolutie

Randloze iPhone X vrijwel zeker

Het is een overzicht waar we blij van worden, hoewel het alleen wel jammer is dat we pas in 2025 een geheel notchloze iPhone zouden krijgen. Natuurlijk heeft Apple zo’n overzicht helemaal niet geconfirmeerd en blijft het speculatie. Apple heeft wel bij de introductie van de iPhone X aangegeven dat het bedrijf altijd al een iPhone heeft willen maken, die één en al scherm is. Dat we die kant op gaan is dus vrijwel zeker. De vraag is alleen nog wanneer.

iPhone X notch

Sensoren in display verwerkt

Eerder doken er berichten op over een mogelijke kleinere notch bij de iPhones van 2019. Daarna werden deze weer tegengesproken door geruchten dat Apple volgend jaar al zou komen met notchloze iPhones. Het bedrijf zou hiervoor al gesprekken voeren met leveranciers. Om de benodigde sensoren aan de voorkant toch nog ergens kwijt te kunnen, zou gewerkt worden aan technologieën om de sensoren in het display zelf te verwerken. Een beetje zoals de in-display vingerafdrukscanner, die we nog steeds niet massaal hebben zien verschijnen.

Via: BGR

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters