15 wallpapers die zorgen dat de inham van de iPhone X verdwijnt

Het design van de iPhone X is op zijn zachtst gezegd controversieel, wat vooral door de notch komt. Deze nieuwe wallpapers bieden gelukkig een mooie oplossing.

iPhone X: controversieel design

Fans hebben lang geduld moeten hebben, maar Apple heeft met de iPhone X eindelijk een nieuw design geïntroduceerd. Dunne schermranden, een glazen achterkant en een gloednieuw OLED-paneel maken de iPhone X helemaal up-to-date.

Er kleeft echter ook een flink nadeel aan het nieuwe design: de notch. Oftewel, de inham bovenaan het scherm. Dunne schermranden zijn mooi, maar Apple moet ergens de selfiecamera en sensoren kwijt. Door de dunnere schermranden is Touch ID verdwenen, met Face ID als vervanger. Daardoor zijn een flink stel sensoren nodig, die hun plekje hebben gevonden in de inham.

Apple iPhone X koopwijzer
De iPhone X

Allemaal leuk en aardig, maar het resultaat is een controversieel design. De meningen zijn verdeeld, vooral als het over de manier gaat waarop iOS met de notch omgaat. Happen die uit video’s worden genomen, websites die kleiner worden gepresenteerd: je wordt er niet vrolijk van. Ach, een groot deel van die problemen zal de komende maanden opgelost worden.

Wallpapers doen notch verdwijnen

De hardware zal echter blijven. De een vind de donkere inham storen, de ander valt er niet meer op. Apple verbiedt ontwikkelaars in zijn richtlijnen specifiek om de inham te verbergen met zwarte balken. Begrijpelijk, maar gelukkig is er een manier om de notch in ieder geval op je homescreen minder te doen opvallen. Dan hebben we het over wallpapers.

iPhone X wallpapers notch

PhoneArena heeft een strak aantal wallpapers ontworpen voor de iPhone X. Bij allemaal zit er bovenaan de afbeelding een afgeronde zwarte balk. Daar valt de inham van de iPhone X mooi in weg, terwijl de tijd etcetera er wel nog steeds komt te staan. Het resultaat is een stuk strakker, gezien je praktisch het bovenstaande resultaat krijgt.

Een Nederlandse ontwerper liet eerder al zien hoe de iPhone X er met een opgevulde schermrand had uitgezien. Wat heeft jouw voorkeur? Via deze link kun je de speciale wallpapers voor de iPhone X downloaden. De achtergronden zijn gehost op Google Drive, vanwege de hoge resolutie en daarmee ook flinke bestandsgrootte. Heb je overigens de eerste gebarsten iPhone X al gezien?

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters