Bedankt iPhone X: maak kennis met de Xiaomi Mi Mix 2s?

Na de Xiaomi Mi Mix 2 komt de… Xiaomi Mi Mix 2s. Althans, daar lijkt het sterk op. Er is namelijk een opvallende render van het onaangekondigde toestel gelekt. De smartphone neemt op een creatieve manier afscheid van de notch van de iPhone X.

2017: het jaar van de notch

2017 blijft een intrigerend jaar voor smartphones. Eindelijk is er weer een grote trend die invloed heeft op het design van smartphones: dunne schermranden. Na Samsung met de Galaxy S8 is nu ook Apple van de partij, met de iPhone X. De techgigant maakte de schermrand aan de bovenkant nog dunner, maar had wel plek nodig voor alle sensoren. Het resultaat? De controversiële notch.

Xiaomi startte vorig jaar vanuit het niks deze grote trend. Waar de gigantische Chinese fabrikant voorheen vooral bekend stond als copycat, maakte Xiaomi opeens indruk met de Xiaomi Mi Mix. Het promotiemateriaal deed de schermranden wat dunner voorkomen dan dat daadwerkelijk het geval was, maar het toestel zag er desalniettemin zeer futuristisch uit.

iPhone X

Xiaomi verhuisde zijn selfiecamera naar een opmerkelijke plek: de schermrand aan de onderkant van het toestel. Daardoor blijft de rand aan de bovenkant zeer dun, en is er geen notch nodig. Dat ziet er mooi uit, maar het nemen van selfies is verre van praktisch. Ook de Xiaomi Mi Mix 2 werkt op die manier.

Maak kennis met de Xiaomi Mi Mix 2s?

Nou, we hebben een mooie verrassing voor je. Er is een vermeende render gelekt van de Xiaomi Mi Mix 2s. De fabrikant geeft zijn designs vaak een upgrade met een s-model, bijvoorbeeld met de Xiaomi Mi 5s. De Xiaomi Mi Mix kreeg niet zo’n opvolger, ondanks talloze gelekte renders. Die bleken allemaal nep te zijn.

Xiaomi Mi Mix 2S

Neem dit nieuws dan ook met een flinke korrel zout. Een ding valt echter meteen op: de selfiecamera. Die zit nu namelijk niet meer onderaan, maar heeft zijn eigen notch gekregen. Die notch zit echter niet netjes in het midden, maar in de rechter bovenhoek. Het zal vast praktischer zijn, maar het visuele resultaat is… wennen.

Aan de ene kant is het minder storend dan Apple’s notch, maar het is zo asymmetrisch dat veel consumenten hier ongetwijfeld over gaan vallen. Ach, de kans is groot dat het hier om een neprender gaat. De afbeelding verscheen op het Chinese sociale netwerk Weibo, geplaatst door een anonieme bron. Voorlopig blijven we dus lekker sceptisch, dan horen we het vanzelf wel. Check ondertussen ook de OnePlus 5T!

 

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters